Nabeschouwing Luton Town - Aston Villa (2-3) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 18:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Luton Town het zaterdag 2 maart 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Aston Villa. De wedstrijd wordt gespeeld in Kenilworth Road Stadium in Luton.

Via de Luton Town - Aston Villa live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Luton Town - Aston Villa (2-3)

Het Premier League duel tussen Luton Town en Aston Villa is onder leiding van scheidsrechter Michael Oliver geëindigd in een 2-3 overwinning voor Aston Villa. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door Ollie Watkins, waarmee Aston Villa met 0-1 de leiding nam. Aston Villa vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ollie Watkins op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut wist Luton Town de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Tahith Chong.

Na 72 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Carlton Morris de 2-2 maakte voor Luton Town. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Aston Villa dat in de 89e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Lucas Digne de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michael Oliver bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Aston Villa.

LIVE Luton Town - Aston Villa 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Luton Town - Aston Villa teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Wissel Luton Town Wissel Chiedozie Ogbene voor Amarii Bell Luton Town
24' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van Leon Bailey Aston Villa 0-1
29' Wissel Aston Villa Wissel Morgan Rogers voor Jacob Ramsey Aston Villa
38' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Ollie Watkins met assist van Douglas Luiz Aston Villa 0-2
38' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Reece Burke Luton Town
40' Ollie Watkins Aston Villa
50' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Leon Bailey Aston Villa
45' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Douglas Luiz Aston Villa
50' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Morgan Rogers Aston Villa
53' Wissel Luton Town Wissel Daiki Hashioka voor Andros Townsend  Luton Town
66' Doelpunt Luton Town Doelpunt Tahith Chong met assist van Reece Burke Luton Town 1-2
72' Doelpunt Luton Town Doelpunt Carlton Morris met assist van Alfie Doughty Luton Town 2-2
79' Wissel Aston Villa Wissel Moussa Diaby voor Leon Bailey Aston Villa
79' Wissel Aston Villa Wissel Lucas Digne voor Álex Moreno Aston Villa
79' Wissel Aston Villa Wissel Nicolò Zaniolo voor Youri Tielemans Aston Villa
79' Wissel Aston Villa Wissel Tim Iroegbunam voor Morgan Rogers Aston Villa
84' Wissel Luton Town Wissel Pelly Ruddock Mpanzu voor Tahith Chong Luton Town
89' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Lucas Digne met assist van Moussa Diaby Aston Villa 2-3
92' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Nicolò Zaniolo Aston Villa
Video hoogtepunten en samenvatting Luton Town - Aston Villa
Opstellingen Luton Town - Aston Villa
De opstellingen van Luton Town en Aston Villa zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Luton Town gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Aston Villa zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.