Nabeschouwing Luton Town - Manchester City (1-2) || Premier League 2023/2024

Zondag 10 december 2023 - 15:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Luton Town het zondag 10 december 2023 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in Kenilworth Road Stadium in Luton.

Via de Luton Town - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Luton Town - Manchester City (1-2)

Het Premier League duel tussen Luton Town en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Tim Robinson geëindigd in een 1-2 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door Elijah Adebayo, waarmee Luton Town met 1-0 de leiding nam. Manchester City kwam in de 62e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Bernardo Silva, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 65e minuut zette Jack Grealish zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Manchester City de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tim Robinson, waardoor Manchester City dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Luton Town - Manchester City 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Luton Town - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

47' Doelpunt Luton Town Doelpunt Elijah Adebayo met assist van Andros Townsend  Luton Town 1-0
58' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Marvelous Nakamba Luton Town
62' Doelpunt Manchester City Doelpunt Bernardo Silva Manchester City 1-1
65' Doelpunt Manchester City Doelpunt Jack Grealish met assist van Julián Álvarez Manchester City 1-2
69' Wissel Manchester City Wissel John Stones  voor Josko Gvardiol Manchester City
72' Wissel Luton Town Wissel Albert Sambi Lokonga voor Marvelous Nakamba Luton Town
72' Wissel Luton Town Wissel Carlton Morris voor Andros Townsend  Luton Town
73' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Rodri Manchester City
77' Gele kaart Luton Town Gele kaart voor Alfie Doughty Luton Town
83' Wissel Manchester City Wissel Matheus Nunes voor Mateo Kovacic Manchester City
84' Wissel Luton Town Wissel Tahith Chong voor Ryan Giles Luton Town
90' Wissel Luton Town Wissel Jordan Clark voor Tom Lockyer Luton Town
93' Wissel Manchester City Wissel Manuel Akanji voor Phil Foden Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Luton Town - Manchester City
Opstellingen Luton Town - Manchester City
De opstellingen van Luton Town en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Luton Town gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.