Nabeschouwing Manchester United - Liverpool (2-2) || Premier League 2023/2024

Zondag 7 april 2024 - 16:30 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Manchester United het zondag 7 april 2024 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Old Trafford in Manchester.

Via de Manchester United - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester United - Liverpool (2-2)

De Premier League 2023/2024 wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Luis Díaz, waarmee Liverpool met 0-1 de leiding nam. Manchester United kwam in de 50e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Bruno Fernandes, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut zette Kobbie Mainoo zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Manchester United de leiding in de wedstrijd nam.

Mohamed Salah zette Liverpool even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Anthony Taylor toegekende penalty wist te benutten.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Manchester United - Liverpool 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester United - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Conor Bradley Liverpool
23' Doelpunt Liverpool Doelpunt Luis Díaz met assist van Darwin Núñez  Liverpool 0-1
50' Doelpunt Manchester United Doelpunt Bruno Fernandes Manchester United 1-1
66' Wissel Liverpool Wissel Joe Gomez voor Conor Bradley Liverpool
66' Wissel Liverpool Wissel Curtis Jones  voor Dominik Szoboszlai  Liverpool
66' Wissel Manchester United Wissel Antony voor Marcus Rashford Manchester United
67' Doelpunt Manchester United Doelpunt Kobbie Mainoo met assist van Aaron Wan-Bissaka Manchester United 2-1
69' Wissel Liverpool Wissel Cody Gakpo voor Wataru Endo  Liverpool
69' Wissel Liverpool Wissel Harvey Elliott voor Darwin Núñez  Liverpool
74' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Willy Kambwala Manchester United
80' Wissel Manchester United Wissel André Onana voor Manchester United
80' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Sofyan Amrabat Alejandro Garnacho Manchester United
84' Penalty Liverpool Penalty Mohamed Salah Liverpool 2-2
85' Wissel Manchester United Wissel Mason Mount voor Kobbie Mainoo Manchester United
89' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Curtis Jones  Liverpool
93' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Mason Mount Manchester United
94' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Antony Manchester United
97' Gele kaart Manchester United Gele kaart voor Casimiro Manchester United
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester United - Liverpool
Opstellingen Manchester United - Liverpool
De opstellingen van Manchester United en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester United gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Manchester United - Liverpool

Manchester United en Liverpool treffen elkaar in de 32e speelronde van de Premier League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Manchester United en Liverpool in de Premier League vond plaats op 17 december 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is Manchester United favoriet. De thuisploeg wist 16 keer te winnen, terwijl Liverpool slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Manchester United 16
Winst Liverpool 12
Gelijkspel 9
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Manchester United op een 6e positie staat, terwijl we Liverpool terugvinden op de 2e plaats.