Nabeschouwing Newcastle United - Sheffield United (5-1) || Premier League 2023/2024

Zaterdag 27 april 2024 - 16:00 uur

In de Premier League 2023/2024 neemt Newcastle United het zaterdag 27 april 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Sheffield United. De wedstrijd wordt gespeeld in St. James' Park in Newcastle upon Tyne.

Via de Newcastle United - Sheffield United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Newcastle United - Sheffield United (5-1)

Het Premier League duel tussen Newcastle United en Sheffield United is onder leiding van scheidsrechter Tony Harrington geëindigd in een 5-1 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Sheffield United kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Anel Ahmedhodzic. Newcastle United kwam in de 26e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Alexander Isak, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 54e minuut zette Bruno Guimarães zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Newcastle United de leiding in de wedstrijd nam.

Alexander Isak zette Newcastle United even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Tony Harrington toegekende penalty wist te benutten. In de 65e werkte Ben Osborn de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 4-1 kwam te staan. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 72e minuut en kwam op naam te staan van Newcastle United speler Callum Wilson , die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tony Harrington en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Newcastle United.

LIVE Newcastle United - Sheffield United 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Newcastle United - Sheffield United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Sheffield United Doelpunt Anel Ahmedhodzic met assist van Gustavo Hamer Sheffield United 0-1
26' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Alexander Isak met assist van Jacob Murphy Newcastle United 1-1
46' Wissel Newcastle United Wissel Emil Krafth voor Fabian Schär Newcastle United
54' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Bruno Guimarães met assist van Anthony Gordon Newcastle United 2-1
61' Penalty Newcastle United Penalty Alexander Isak Newcastle United 3-1
65' Eigen doelpunt Newcastle United Eigen doelpunt Ben Osborn Newcastle United 4-1
66' Wissel Newcastle United Wissel Callum Wilson  voor Elliot Anderson Newcastle United
66' Wissel Newcastle United Wissel Harvey Barnes  voor Jacob Murphy Newcastle United
67' Wissel Sheffield United Wissel Will Osula voor Cameron Archer Sheffield United
67' Wissel Sheffield United Wissel Jack Robinson voor Mason Holgate Sheffield United
70' Wissel Sheffield United Wissel Vini Souza voor Andre Brooks Sheffield United
72' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Callum Wilson  met assist van Harvey Barnes  Newcastle United 5-1
79' Wissel Sheffield United Wissel Anis Ben Slimane voor Gustavo Hamer Sheffield United
82' Wissel Newcastle United Wissel A. Murphy voor Lewis Hall Newcastle United
82' Wissel Newcastle United Wissel Matt Ritchie voor Anthony Gordon Newcastle United
92' Jayden Bogle Sheffield United
Video hoogtepunten en samenvatting Newcastle United - Sheffield United
Opstellingen Newcastle United - Sheffield United
De opstellingen van Newcastle United en Sheffield United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Newcastle United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sheffield United zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.