Nabeschouwing Aberdeen - Kilmarnock (0-0) || Schotse Premiership 2018/2019

Zaterdag 26 januari 2019 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Aberdeen het zaterdag 26 januari 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Kilmarnock. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Kilmarnock live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Kilmarnock (0-0)

De Schotse Premiership 2018/2019 wedstrijd tussen Aberdeen en Kilmarnock geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor K. Boyd in de 82e minuut, waardoor Kilmarnock met een man minder kwam te staan. Het was Aberdeen dat gedurende de wedstrijd het meeste balbezit had en van daaruit probeerde om iets te creëren. Geen van beide ploegen wist echter voor veel gevaar te zorgen. Er waren zo nu en dan een paar gevaarlijke aanvallen, maar tot echt grote kansen leidde dit nauwelijks.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Nick Walsh niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Aberdeen - Kilmarnock 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Kilmarnock teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor G. Shinnie Aberdeen
45' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor L. Ferguson Aberdeen
57' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor G. Dicker Kilmarnock
60' Wissel Kilmarnock Wissel K. Boyd voor E. Brophy Kilmarnock
66' Wissel Kilmarnock Wissel R. McKenzie voor C. Burke Kilmarnock
68' Wissel Aberdeen Wissel N. McGinn voor S. May Aberdeen
73' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor A. Tshibola Kilmarnock
75' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor S. Boyd Kilmarnock
77' Gele kaart Kilmarnock Gele kaart voor A. Power Kilmarnock
78' Wissel Aberdeen Wissel T. Hoban voor S. McKenna Aberdeen
79' Wissel Kilmarnock Wissel M. Ndjoli voor J. Jones Kilmarnock
82' Rode kaart Kilmarnock Rode kaart voor K. Boyd Kilmarnock
87' Wissel Aberdeen Wissel J. Wilson voor G. Mackay-Steven Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Kilmarnock
Opstellingen Aberdeen - Kilmarnock
De opstellingen van Aberdeen en Kilmarnock zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Kilmarnock zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Aberdeen - Kilmarnock

Aberdeen en Kilmarnock treffen elkaar in de 23e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nick Walsh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Aberdeen en Kilmarnock in de Schotse Premiership vond plaats op 4 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Aberdeen. Op basis van de afgelopen 45 duels tussen beide ploegen is Aberdeen favoriet. De thuisploeg wist 26 keer te winnen, terwijl Kilmarnock slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Aberdeen 26
Winst Kilmarnock 10
Gelijkspel 9
Totaal 45

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Aberdeen op een 4e positie staat, terwijl we Kilmarnock terugvinden op de 2e plaats.