Nabeschouwing Hibernian - Hearts (0-1) || Schotse Premiership 2018/2019

Zaterdag 29 december 2018 - 18:30 uur

In de Schotse Premiership 2018/2019 neemt Hibernian het zaterdag 29 december 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Hearts. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Hearts live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Hearts (0-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Hibernian en Hearts is onder leiding van scheidsrechter Kevin Clancy geëindigd in een 0-1 overwinning voor Hearts. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door O. Lee, waarmee Hearts met 0-1 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Hearts.

LIVE Hibernian - Hearts 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Hearts teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Hearts Doelpunt O. Lee met assist van S. Clare Hearts 0-1
54' Wissel Hearts Wissel O. Bozanić voor P. Haring Hearts
62' Wissel Hibernian Wissel E. Hyndman voor D. Horgan Hibernian
71' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor S. Mallan Hibernian
73' Gele kaart Hearts Gele kaart voor C. Dikamona Hearts
73' Wissel Hibernian Wissel D. Gray voor V. Slivka Hibernian
75' Gele kaart Hearts Gele kaart voor S. Clare Hearts
83' Wissel Hearts Wissel J. Mulraney voor O. Lee Hearts
91' Wissel Hibernian Wissel L. Allan voor F. Kamberi Hibernian
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Hearts
Opstellingen Hibernian - Hearts
De opstellingen van Hibernian en Hearts zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Hearts zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Hibernian - Hearts

Hibernian en Hearts treffen elkaar in de 21e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Clancy en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hibernian en Hearts in de Schotse Premiership vond plaats op 31 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 35 duels tussen beide teams is Hearts favoriet. 15 keer wist de ploeg van Hibernian te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Hibernian. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hibernian 8
Winst Hearts 15
Gelijkspel 12
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hibernian op een 8e positie staat, terwijl we Hearts terugvinden op de 5e plaats.