Nabeschouwing Aberdeen - Hearts (3-2) || Schotse Premiership 2019/2020

Zondag 4 augustus 2019 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2019/2020 neemt Aberdeen het zondag 4 augustus 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hearts. De wedstrijd wordt gespeeld in Pittodrie Stadium in Aberdeen.

Via de Aberdeen - Hearts live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aberdeen - Hearts (3-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Aberdeen en Hearts is onder leiding van scheidsrechter Don Robertson geëindigd in een 3-2 overwinning voor Aberdeen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door S. Cosgrove, waarmee Aberdeen met 1-0 de leiding nam. Hearts kwam in de 68e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Naismith, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette J. Walker zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Hearts de leiding in de wedstrijd nam.

In de 79e minuut moest Hearts verder met een man minder, nadat A. Hickey een tweede gele kaart kreeg. In de 80e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van Aberdeen speler S. Cosgrove. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Aberdeen dat via R. Hedges nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 85e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Don Robertson en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Aberdeen.

LIVE Aberdeen - Hearts 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aberdeen - Hearts teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Aberdeen Doelpunt S. Cosgrove Aberdeen 1-0
27' Gele kaart Hearts Gele kaart voor A. Hickey Hearts
34' Gele kaart Hearts Gele kaart voor U. Ikpeazu Hearts
35' Gele kaart Hearts Gele kaart voor S. Clare Hearts
39' Wissel Hearts Wissel C. Dikamona voor J. Souttar Hearts
45' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor S. Logan Aberdeen
47' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor L. Ferguson Aberdeen
53' Gele kaart Hearts Gele kaart voor J. Mulraney Hearts
56' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor F. Ojo Aberdeen
61' Wissel Aberdeen Wissel R. Hedges voor S. Wright Aberdeen
66' Wissel Hearts Wissel C. Washington voor J. Mulraney Hearts
66' Wissel Hearts Wissel S. Naismith voor A. Irving Hearts
68' Wissel Aberdeen Wissel N. McGinn voor J. Wilson Aberdeen
68' Doelpunt Hearts Doelpunt S. Naismith met assist van U. Ikpeazu Hearts 1-1
76' Doelpunt Hearts Doelpunt J. Walker met assist van U. Ikpeazu Hearts 1-2
79' Tweede gele kaart Hearts Tweede gele kaart voor A. Hickey Hearts
80' Penalty Aberdeen Penalty S. Cosgrove Aberdeen 2-2
81' Wissel Aberdeen Wissel B. Anderson voor J. Gallagher Aberdeen
85' Doelpunt Aberdeen Doelpunt R. Hedges met assist van N. McGinn Aberdeen 3-2
86' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor R. Hedges Aberdeen
Video hoogtepunten en samenvatting Aberdeen - Hearts
Opstellingen Aberdeen - Hearts
De opstellingen van Aberdeen en Hearts zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aberdeen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hearts zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.