Nabeschouwing Dundee - Celtic (2-4) || Schotse Premiership 2021/2022

Zondag 7 november 2021 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Dundee het zondag 7 november 2021 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Kilmac Stadium at Dens Park in Dundee.

Via de Dundee - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee - Celtic (2-4)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Alan James Muir geëindigd in een 2-4 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Jota, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 19e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Furuhashi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 23e minuut wist Dundee de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via D. Mullen.

Na 47 minuten werd de voorsprong voor Celtic vergroot nadat Jota de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 50e minuut nadat K. Furuhashi namens Celtic de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 67e minuut en kwam op naam te staan van Dundee speler L. Ashcroft, die daarmee tekende voor de 2-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alan James Muir en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van Celtic.

LIVE Dundee - Celtic 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Celtic Doelpunt Jota Celtic 0-1
19' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van A. Ralston Celtic 0-2
23' Doelpunt Dundee Doelpunt D. Mullen met assist van P. McMullan Dundee 1-2
23' Gele kaart Dundee Gele kaart voor R. Sweeney Dundee
23' Gele kaart Celtic Gele kaart voor J. Juranovic Celtic
29' Gele kaart Dundee Gele kaart voor C. Adam Dundee
43' Gele kaart Dundee Gele kaart voor M. Anderson Dundee
47' Doelpunt Celtic Doelpunt Jota met assist van A. Ralston Celtic 1-3
50' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van Jota Celtic 1-4
57' Wissel Dundee Wissel L. McCowan voor C. Adam Dundee
61' Wissel Celtic Wissel G. Giakoumakis voor K. Furuhashi Celtic
62' Wissel Celtic Wissel J. Forrest voor L. Abada Celtic
64' Wissel Dundee Wissel J. McGhee voor C. Elliot Dundee
67' Doelpunt Dundee Doelpunt L. Ashcroft met assist van P. McMullan Dundee 2-4
72' Wissel Dundee Wissel J. Cummings voor D. Mullen Dundee
72' Gele kaart Dundee Gele kaart voor P. McGowan Dundee
78' Gele kaart Dundee Gele kaart voor L. Ashcroft Dundee
81' Wissel Celtic Wissel M. Johnston voor Jota Celtic
90' Gele kaart Celtic Gele kaart voor D. Turnbull Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee - Celtic
Opstellingen Dundee - Celtic
De opstellingen van Dundee en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.