Nabeschouwing Dundee United - Celtic (0-3) || Schotse Premiership 2021/2022

Zondag 5 december 2021 - 13:00 uur

In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Dundee United het zondag 5 december 2021 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Tannadice Park in Dundee.

Via de Dundee United - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Dundee United - Celtic (0-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Dundee United en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Don Robertson geëindigd in een 0-3 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door T. Rogic, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Turnbull op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 81e minuut volgde een derde treffer van Celtic, waarmee L. Scales zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Don Robertson, waardoor Celtic dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Dundee United - Celtic 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Dundee United - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Celtic Doelpunt T. Rogic met assist van C. Carter-Vickers Celtic 0-1
20' Gele kaart Celtic Gele kaart voor C. Starfelt Celtic
40' Doelpunt Celtic Doelpunt D. Turnbull met assist van C. McGregor Celtic 0-2
46' Wissel Celtic Wissel L. Abada voor J. Forrest Celtic
52' Wissel Dundee United Wissel C. Butcher voor L. Appere Dundee United
61' Gele kaart Dundee United Gele kaart voor C. Butcher Dundee United
70' Wissel Celtic Wissel N. Bitton voor T. Rogic Celtic
75' Wissel Celtic Wissel L. Scales voor G. Taylor Celtic
81' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Scales met assist van L. Abada Celtic 0-3
82' Wissel Dundee United Wissel D. Watson voor N. Clark Dundee United
Video hoogtepunten en samenvatting Dundee United - Celtic
Opstellingen Dundee United - Celtic
De opstellingen van Dundee United en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Dundee United gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Dundee United - Celtic

Dundee United en Celtic treffen elkaar in de 17e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Don Robertson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Dundee United en Celtic in de Schotse Premiership vond plaats op 26 september 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide teams is Celtic favoriet. 28 keer wist de ploeg van Dundee United te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Dundee United. 10 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Dundee United 3
Winst Celtic 28
Gelijkspel 10
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Dundee United op een 4e positie staat, terwijl we Celtic terugvinden op de 2e plaats.