Nabeschouwing Rangers - Hibernian (2-1) || Schotse Premiership 2021/2022

Zondag 3 oktober 2021 - 16:00 uur



In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Rangers het zondag 3 oktober 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in Ibrox Stadium in Glasgow.

Via de Rangers - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rangers - Hibernian (2-1)

Het Schotse Premiership duel tussen Rangers en Hibernian is onder leiding van scheidsrechter Nick Walsh geëindigd in een 2-1 overwinning voor Rangers. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door K. Nisbet, waarmee Hibernian met 0-1 de leiding nam. In de 30e minuut moest R. Porteous van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Nick Walsh een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Hibernian verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte K. Roofe namens Rangers in de 60e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

In de 78e minuut was het Rangers dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van A. Morelos, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nick Walsh, waardoor Rangers dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Rangers - Hibernian
Goals
2
1
Balbezit
73%
27%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
3
3
Schoten totaal
20
4
Schoten op doel
3
1
Aanvallen
143
77
Gevaarlijke aanvallen
95
34
Passes
592
210
Overtredingen
16
11
Buitenspel
0
1
Corners
12
1
Wissels
3
3
LIVE Rangers - Hibernian 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rangers - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Doelpunt Hibernian Doelpunt K. Nisbet met assist van C. Cadden Hibernian 0-1
26' Gele kaart Rangers Gele kaart voor J. Aribo Rangers
30' Rode kaart Hibernian Rode kaart voor R. Porteous Hibernian
33' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor S. Allan Hibernian
33' Wissel Hibernian Wissel D. McGregor voor S. Allan Hibernian
37' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor P. McGinn Hibernian
46' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor K. Nisbet Hibernian
55' Wissel Rangers Wissel K. Roofe voor G. Kamara Rangers
60' Doelpunt Rangers Doelpunt K. Roofe met assist van N. Patterson Rangers 1-1
73' Gele kaart Rangers Gele kaart voor I. Hagi Rangers
76' Wissel Hibernian Wissel A. Gogic voor J. Doyle-Hayes Hibernian
78' Doelpunt Rangers Doelpunt A. Morelos met assist van B. Barisic Rangers 2-1
79' Wissel Rangers Wissel J. Bacuna voor J. Aribo Rangers
80' Wissel Rangers Wissel S. Davis voor S. Wright Rangers
82' Wissel Hibernian Wissel J. Murphy voor C. Cadden Hibernian
90' Gele kaart Rangers Gele kaart voor B. Barisic Rangers
Video hoogtepunten en samenvatting Rangers - Hibernian
Opstellingen Rangers - Hibernian
De opstellingen van Rangers en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rangers gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hibernian zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Steven Gerrard
Wissels Rangers
# Speler Pos.
33 Jon McLaughlin K
3 Calvin Bassey V
2 James Tavernier V
22 Juninho Bacuna M
10 Steven Davis M
25 Kemar Roofe A
30 Junior Fashion Sakala A
Formatie 3-5-2
Coach Jack Ross
Basiselftal Hibernian
# Speler Pos.
1 Matt Macey K
6 Paul McGinn V
5 Ryan Porteous V
4 Paul Hanlon V
27 Christopher Cadden M
23 Scott Allan M
22 Jake Billy Doyle-Hayes M
3 Josh Doig M
11 Joe Newell M
10 Martin Boyle A
15 Kevin Nisbet A
Voorbeschouwing Rangers - Hibernian

Rangers en Hibernian treffen elkaar in de 8e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nick Walsh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rangers en Hibernian in de Schotse Premiership vond plaats op 11 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rangers. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is Rangers favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Hibernian slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Rangers 21
Winst Hibernian 7
Gelijkspel 9
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rangers op een 2e positie staat, terwijl we Hibernian terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Rangers - Hibernian Opstelling Rangers Opstelling Hibernian Live Rangers - Hibernian Live Rangers - Hibernian kijken Rangers - Hibernian kijken Live Rangers - Hibernian stream Rangers - Hibernian Fox Sports Nabeschouwing Rangers - Hibernian Uitslag Rangers - Hibernian Statistieken Rangers - Hibernian Schotse Premiership 2021/2022 Rangers - Hibernian wedden Rangers - Hibernian gokken Rangers - Hibernian Unibet