Nabeschouwing Ross County - Celtic (1-2) || Schotse Premiership 2021/2022

Woensdag 15 december 2021 - 20:45 uur



In de Schotse Premiership 2021/2022 neemt Ross County het woensdag 15 december 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Global Energy Stadium in Dingwall.

Via de Ross County - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ross County - Celtic (1-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Ross County en Celtic is onder leiding van scheidsrechter Alan James Muir geëindigd in een 1-2 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door L. Abada, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Ross County kwam in de 57e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Baldwin, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 79e minuut kreeg C. Starfelt van Celtic voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Celtic de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat A. Ralston namens Celtic in de 97e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alan James Muir, waardoor Celtic dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Ross County - Celtic
Goals
1
2
Balbezit
25%
75%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
3
3
Schoten totaal
7
24
Schoten op doel
2
6
Aanvallen
84
129
Gevaarlijke aanvallen
25
70
Passes
220
641
Overtredingen
13
9
Buitenspel
3
1
Corners
4
7
Wissels
3
2
LIVE Ross County - Celtic 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ross County - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
21' Doelpunt Celtic Doelpunt L. Abada met assist van L. Scales Celtic 0-1
36' Wissel Ross County Wissel D. Samuel voor H. Paton Ross County
54' Wissel Ross County Wissel J. White voor R. Callachan Ross County
57' Doelpunt Ross County Doelpunt J. Baldwin met assist van B. Spittal Ross County 1-1
63' Wissel Celtic Wissel O. Moffat voor A. Montgomery Celtic
65' Wissel Ross County Wissel J. Burroughs voor J. Hungbo Ross County
71' Gele kaart Celtic Gele kaart voor C. Starfelt Celtic
74' Gele kaart Ross County Gele kaart voor J. Burroughs Ross County
75' Wissel Celtic Wissel T. Rogic voor N. Bitton Celtic
76' Gele kaart Ross County Gele kaart voor D. Samuel Ross County
79' Tweede gele kaart Celtic Tweede gele kaart voor C. Starfelt Celtic
84' Gele kaart Ross County Gele kaart voor B. Spittal Ross County
87' Gele kaart Celtic Gele kaart voor L. Scales Celtic
97' Doelpunt Celtic Doelpunt A. Ralston met assist van T. Rogic Celtic 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Ross County - Celtic
Opstellingen Ross County - Celtic
De opstellingen van Ross County en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ross County gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Malky Mackay
Wissels Ross County
# Speler Pos.
1 Ross Laidlaw K
25 Coll Donaldson V
2 Connor Steven Randall V
18 Jack Burroughs M
4 David Cancola M
26 Jordan White A
10 Dominic Samuel A
Formatie 4-3-3
Coach Angelos Postecoglou
Wissels Celtic
# Speler Pos.
29 Scott Bain K
3 Greg Taylor V
57 Stephen Welsh V
52 Ewan Henderson M
73 Owen Moffat M
30 Liam Shaw M
18 Tom Rogić M
Voorbeschouwing Ross County - Celtic

Ross County en Celtic treffen elkaar in de 14e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alan James Muir en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ross County en Celtic in de Schotse Premiership vond plaats op 11 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celtic. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Celtic favoriet. 19 keer wist de ploeg van Ross County te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Ross County. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Ross County 2
Winst Celtic 19
Gelijkspel 6
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ross County op een 11e positie staat, terwijl we Celtic terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Ross County - Celtic Opstelling Ross County Opstelling Celtic Live Ross County - Celtic Live Ross County - Celtic kijken Ross County - Celtic kijken Live Ross County - Celtic stream Ross County - Celtic Fox Sports Nabeschouwing Ross County - Celtic Uitslag Ross County - Celtic Statistieken Ross County - Celtic Schotse Premiership 2021/2022 Ross County - Celtic wedden Ross County - Celtic gokken Ross County - Celtic Unibet