Nabeschouwing Celtic - Hearts (2-0) || Schotse Premiership 2022/2023

Zondag 21 augustus 2022 - 16:00 uur



In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Celtic het zondag 21 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hearts. De wedstrijd wordt gespeeld in Celtic Park in Glasgow.

Via de Celtic - Hearts live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Celtic - Hearts (2-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Celtic en Hearts is onder leiding van scheidsrechter Kevin Clancy geëindigd in een 2-0 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door K. Furuhashi, waarmee Celtic met 1-0 de leiding nam. In de 89e minuut kreeg A. Cochrane van Hearts voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Hearts de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. In de 91e minuut kreeg T. Sibbick van Hearts voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Hearts de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 2-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft vergrootte G. Giakoumakis de voorsprong door in de 94e minuut de 2-0 te scoren voor Celtic.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Celtic.

Wedstrijdstatistieken Celtic - Hearts
Goals
2
0
Balbezit
69%
31%
Rode kaarten
0
2
Gele kaarten
0
7
Schoten totaal
15
5
Schoten op doel
7
0
Aanvallen
123
78
Gevaarlijke aanvallen
73
45
Passes
595
259
Overtredingen
11
12
Buitenspel
8
2
Corners
4
6
Wissels
4
6
LIVE Celtic - Hearts 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Celtic - Hearts teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van D. Maeda Celtic 1-0
25' Gele kaart Hearts Gele kaart voor L. Boyce Hearts
43' Gele kaart Hearts Gele kaart voor G. Mackay-Steven Hearts
55' Gele kaart Hearts Gele kaart voor T. Sibbick Hearts
56' Wissel Celtic Wissel L. Abada voor D. Maeda Celtic
56' Wissel Celtic Wissel R. Hatate voor D. Turnbull Celtic
60' Wissel Hearts Wissel M. Smith voor A. Halliday Hearts
62' Gele kaart Hearts Gele kaart voor A. Cochrane Hearts
64' Wissel Hearts Wissel B. McKay voor L. Boyce Hearts
65' Wissel Hearts Wissel L. Shankland voor A. Forrest Hearts
71' Wissel Hearts Wissel L. Neilson voor P. Haring Hearts
71' Wissel Hearts Wissel C. Smith voor G. Mackay-Steven Hearts
72' Wissel Celtic Wissel A. Mooy voor K. Furuhashi Celtic
72' Wissel Celtic Wissel G. Giakoumakis voor M. ORiley Celtic
83' Gele kaart Hearts Gele kaart voor L. Shankland Hearts
89' Tweede gele kaart Hearts Tweede gele kaart voor A. Cochrane Hearts
91' Tweede gele kaart Hearts Tweede gele kaart voor T. Sibbick Hearts
94' Doelpunt Celtic Doelpunt G. Giakoumakis met assist van J. Juranovic Celtic 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Celtic - Hearts
Opstellingen Celtic - Hearts
De opstellingen van Celtic en Hearts zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Celtic gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Hearts zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Angelos Postecoglou
Formatie 4-2-3-1
Coach Robbie Neilson
Wissels Hearts
# Speler Pos.
40 Liam MacFarlane K
2 Michael Smith V
20 Lewis Neilson V
14 Cameron Devlin M
27 Connor Smith M
7 Jorge Grant M
39 Finlay Pollock M
18 Barry McKay A
9 Lawrence Shankland A
Voorbeschouwing Celtic - Hearts

Celtic en Hearts treffen elkaar in de 4e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Clancy en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Celtic en Hearts in de Schotse Premiership vond plaats op 26 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celtic. Op basis van de afgelopen 52 duels tussen beide ploegen is Celtic favoriet. De thuisploeg wist 37 keer te winnen, terwijl Hearts slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Celtic 37
Winst Hearts 9
Gelijkspel 6
Totaal 52

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Celtic op een 2e positie staat, terwijl we Hearts terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Celtic - Hearts Opstelling Celtic Opstelling Hearts Live Celtic - Hearts Live Celtic - Hearts kijken Celtic - Hearts kijken Live Celtic - Hearts stream Celtic - Hearts Fox Sports Nabeschouwing Celtic - Hearts Uitslag Celtic - Hearts Statistieken Celtic - Hearts Schotse Premiership 2022/2023 Celtic - Hearts wedden Celtic - Hearts gokken Celtic - Hearts Unibet