Nabeschouwing Hearts - St. Johnstone (3-2) || Schotse Premiership 2022/2023

Zondag 28 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Hearts het zondag 28 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen St. Johnstone. De wedstrijd wordt gespeeld in Tynecastle Park in Edinburgh.

Via de Hearts - St. Johnstone live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hearts - St. Johnstone (3-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Hearts en St. Johnstone is onder leiding van scheidsrechter John Beaton geëindigd in een 3-2 overwinning voor Hearts. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door G. Carey, waarmee St. Johnstone met 0-1 de leiding nam. Hearts kwam in de 25e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Rowles, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 31e minuut zette L. Boyce zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Hearts de leiding in de wedstrijd nam.

Na 54 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Considine de 2-2 maakte voor St. Johnstone. In de 81e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Hearts speler L. Shankland.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter John Beaton en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Hearts.

LIVE Hearts - St. Johnstone 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hearts - St. Johnstone teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt St. Johnstone Doelpunt G. Carey St. Johnstone 0-1
15' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor J. Murphy St. Johnstone
20' Wissel St. Johnstone Wissel A. Crawford voor M. Hallberg St. Johnstone
25' Doelpunt Hearts Doelpunt K. Rowles met assist van G. Mackay-Steven Hearts 1-1
31' Doelpunt Hearts Doelpunt L. Boyce met assist van J. Ginnelly Hearts 2-1
35' Wissel Hearts Wissel B. McKay voor K. Rowles Hearts
45' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor D. Phillips St. Johnstone
49' Wissel Hearts Wissel L. Shankland voor L. Boyce Hearts
46' Wissel St. Johnstone Wissel A. Montgomery voor J. Brown St. Johnstone
46' Wissel St. Johnstone Wissel L. Gordon voor D. Phillips St. Johnstone
54' Doelpunt St. Johnstone Doelpunt A. Considine met assist van S. May St. Johnstone 2-2
59' Wissel Hearts Wissel A. Forrest voor G. Mackay-Steven Hearts
62' Wissel Hearts Wissel C. Smith voor N. Atkinson Hearts
66' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor A. Crawford St. Johnstone
76' Wissel St. Johnstone Wissel T. Bair voor S. May St. Johnstone
81' Penalty Hearts Penalty L. Shankland Hearts 3-2
84' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor A. Considine St. Johnstone
Video hoogtepunten en samenvatting Hearts - St. Johnstone
Opstellingen Hearts - St. Johnstone
De opstellingen van Hearts en St. Johnstone zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hearts gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en St. Johnstone zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.