Nabeschouwing Hibernian - Motherwell (1-0) || Schotse Premiership 2022/2023

Zaterdag 8 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Hibernian het zaterdag 8 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Motherwell. De wedstrijd wordt gespeeld in Easter Road Stadium in Edinburgh.

Via de Hibernian - Motherwell live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hibernian - Motherwell (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Hibernian en Motherwell is onder leiding van scheidsrechter Grant Irvine geëindigd in een 1-0 overwinning voor Hibernian. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor C. Shields in de 57e minuut, waardoor Motherwell met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 67 minuten was het R. Porteous die Hibernian op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Hibernian uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Hibernian - Motherwell 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hibernian - Motherwell teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Wissel Motherwell Wissel R. Tierney voor B. Spittal Motherwell
39' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor P. Hanlon Hibernian
43' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor C. Slattery Motherwell
57' Rode kaart Motherwell Rode kaart voor C. Shields Motherwell
57' Wissel Hibernian Wissel H. McKirdy voor T. Youan Hibernian
64' Wissel Hibernian Wissel K. Magennis voor N. Kenneh Hibernian
65' Wissel Hibernian Wissel L. Stevenson voor M. Cabraja Hibernian
67' Doelpunt Hibernian Doelpunt R. Porteous Hibernian 1-0
71' Wissel Motherwell Wissel D. Cornelius voor C. Slattery Motherwell
71' Wissel Motherwell Wissel S. ODonnell voor R. Tierney Motherwell
72' Wissel Motherwell Wissel L. Moult voor K. van Veen Motherwell
74' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor J. Efford Motherwell
79' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor R. Lamie Motherwell
80' Wissel Hibernian Wissel E. Melkersen voor M. Kukharevych Hibernian
85' Wissel Motherwell Wissel S. McKinstry voor P. McGinn Motherwell
85' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor H. McKirdy Hibernian
89' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor M. Penney Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Hibernian - Motherwell
Opstellingen Hibernian - Motherwell
De opstellingen van Hibernian en Motherwell zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hibernian gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Motherwell zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.