Nabeschouwing Livingston - Celtic (0-3) || Schotse Premiership 2022/2023

Zondag 30 oktober 2022 - 13:00 uur



In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Livingston het zondag 30 oktober 2022 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Celtic. De wedstrijd wordt gespeeld in Tony Macaroni Arena in Livingston.

Via de Livingston - Celtic live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Livingston - Celtic (0-3)

Het Schotse Premiership duel tussen Livingston en Celtic is onder leiding van scheidsrechter William Collum geëindigd in een 0-3 overwinning voor Celtic. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door K. Furuhashi, waarmee Celtic met 0-1 de leiding nam. Celtic vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Taylor op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Jota van Celtic die de 0-3 wist te maken in de 87e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter William Collum, waardoor Celtic dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Livingston - Celtic
Balbezit
25%
75%
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
4
17
Schoten op doel
2
5
Aanvallen
53
148
Gevaarlijke aanvallen
33
75
Passes
215
639
Overtredingen
15
15
Buitenspel
2
2
Corners
0
4
Wissels
3
5
LIVE Livingston - Celtic 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Livingston - Celtic teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Doelpunt Celtic Doelpunt K. Furuhashi met assist van G. Taylor Celtic 0-1
27' Gele kaart Celtic Gele kaart voor C. Carter-Vickers Celtic
53' Doelpunt Celtic Doelpunt G. Taylor Celtic 0-2
56' Gele kaart Livingston Gele kaart voor J. Longridge Livingston
63' Wissel Livingston Wissel A. Shinnie voor S. Kelly Livingston
67' Wissel Celtic Wissel L. Abada voor J. Forrest Celtic
67' Wissel Celtic Wissel D. Turnbull voor M. ORiley Celtic
73' Gele kaart Celtic Gele kaart voor M. Jenz Celtic
74' Wissel Livingston Wissel S. Omeonga voor J. Penrice Livingston
78' Wissel Livingston Wissel B. Anderson voor S. Pittman Livingston
78' Gele kaart Livingston Gele kaart voor A. Shinnie Livingston
80' Wissel Celtic Wissel Jota voor S. Haksabanovic Celtic
80' Wissel Celtic Wissel O. Abildgaard voor R. Hatate Celtic
80' Wissel Celtic Wissel G. Giakoumakis voor K. Furuhashi Celtic
87' Doelpunt Celtic Doelpunt Jota met assist van D. Turnbull Celtic 0-3
88' Gele kaart Celtic Gele kaart voor G. Taylor Celtic
Video hoogtepunten en samenvatting Livingston - Celtic
Opstellingen Livingston - Celtic
De opstellingen van Livingston en Celtic zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Livingston gaat aantreden in een 3-5-1-1 formatie en Celtic zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 3-5-1-1
Coach David Martindale
Basiselftal Livingston
# Speler Pos.
32 Jack Hamilton K
6 Ayo Obileye V
5 Jack Fitzwater V
24 Sean Kelly V
2 Nicky Devlin M
3 Jackson Longridge M
18 Jason Holt M
8 Scott Pittman M
29 James Penrice M
17 Stephen Kelly A
19 Jon Nouble A
Formatie 4-3-3
Coach Angelos Postecoglou
Voorbeschouwing Livingston - Celtic

Livingston en Celtic treffen elkaar in de 13e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Livingston en Celtic in de Schotse Premiership vond plaats op 6 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Celtic. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is Celtic favoriet. 7 keer wist de ploeg van Livingston te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Livingston. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Livingston 2
Winst Celtic 7
Gelijkspel 6
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Livingston op een 8e positie staat, terwijl we Celtic terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Livingston - Celtic Opstelling Livingston Opstelling Celtic Live Livingston - Celtic Live Livingston - Celtic kijken Livingston - Celtic kijken Live Livingston - Celtic stream Livingston - Celtic Fox Sports Nabeschouwing Livingston - Celtic Uitslag Livingston - Celtic Statistieken Livingston - Celtic Schotse Premiership 2022/2023 Livingston - Celtic wedden Livingston - Celtic gokken Livingston - Celtic Unibet