Nabeschouwing Motherwell - Livingston (1-0) || Schotse Premiership 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Motherwell het zaterdag 20 augustus 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Livingston. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - Livingston live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - Livingston (1-0)

Het Schotse Premiership duel tussen Motherwell en Livingston is onder leiding van scheidsrechter Nick Walsh geëindigd in een 1-0 overwinning voor Motherwell. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 68 minuten. K. van Veen maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Motherwell vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 77e minuut kreeg D. Bahamboula van Livingston voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Livingston de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Motherwell uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Motherwell - Livingston 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - Livingston teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

54' Wissel Motherwell Wissel J. Morris voor D. Cornelius Motherwell
54' Wissel Motherwell Wissel J. Efford voor C. Shields Motherwell
61' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor J. Morris Motherwell
65' Wissel Livingston Wissel D. Bahamboula voor S. Kelly Livingston
68' Penalty Motherwell Penalty K. van Veen Motherwell 1-0
69' Wissel Livingston Wissel Isma voor A. Shinnie Livingston
74' Gele kaart Livingston Gele kaart voor D. Bahamboula Livingston
77' Tweede gele kaart Livingston Tweede gele kaart voor D. Bahamboula Livingston
81' Wissel Livingston Wissel J. Mullin voor J. Holt Livingston
83' Wissel Motherwell Wissel B. Maguire voor B. Spittal Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - Livingston
Opstellingen Motherwell - Livingston
De opstellingen van Motherwell en Livingston zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Livingston zal beginnen in een 4-3-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Motherwell - Livingston

Motherwell en Livingston treffen elkaar in de 4e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nick Walsh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Motherwell en Livingston in de Schotse Premiership vond plaats op 9 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 16 duels tussen beide ploegen is Motherwell favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Livingston slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Motherwell 10
Winst Livingston 2
Totaal 16

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Motherwell op een 4e positie staat, terwijl we Livingston terugvinden op de 5e plaats.