Nabeschouwing St. Johnstone - Hibernian (0-1) || Schotse Premiership 2022/2023

Zaterdag 30 juli 2022 - 16:00 uur



In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt St. Johnstone het zaterdag 30 juli 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Hibernian. De wedstrijd wordt gespeeld in McDiarmid Park in Perth.

Via de St. Johnstone - Hibernian live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing St. Johnstone - Hibernian (0-1)

Het Schotse Premiership duel tussen St. Johnstone en Hibernian is onder leiding van scheidsrechter Euan Anderson geëindigd in een 0-1 overwinning voor Hibernian. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor M. Davidson in de 58e minuut, waardoor St. Johnstone met een man minder kwam te staan. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 90 minuten was het J. Campbell die Hibernian op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Euan Anderson, waardoor Hibernian de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

Wedstrijdstatistieken St. Johnstone - Hibernian
Balbezit
32%
68%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
2
4
Schoten totaal
4
13
Schoten op doel
1
1
Aanvallen
68
119
Gevaarlijke aanvallen
15
54
Passes
209
439
Overtredingen
12
15
Buitenspel
1
4
Corners
3
9
Wissels
3
4
LIVE St. Johnstone - Hibernian 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd St. Johnstone - Hibernian teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
29' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor E. Melkersen Hibernian
55' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor D. Wright St. Johnstone
58' Rode kaart St. Johnstone Rode kaart voor M. Davidson St. Johnstone
61' Wissel St. Johnstone Wissel S. May voor T. Bair St. Johnstone
61' Wissel St. Johnstone Wissel C. MacPherson voor J. Murphy St. Johnstone
69' Wissel Hibernian Wissel C. Doidge voor E. Melkersen Hibernian
69' Wissel Hibernian Wissel D. Mitchell voor J. Tavares Hibernian
71' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor E. Henderson Hibernian
78' Wissel Hibernian Wissel J. Campbell voor C. Cadden Hibernian
81' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor M. Cabraja Hibernian
85' Wissel St. Johnstone Wissel J. Brown voor M. Hallberg St. Johnstone
89' Gele kaart St. Johnstone Gele kaart voor C. MacPherson St. Johnstone
89' Wissel Hibernian Wissel J. Doyle-Hayes voor N. Kenneh Hibernian
90' Doelpunt Hibernian Doelpunt J. Campbell met assist van E. Henderson Hibernian 0-1
94' Gele kaart Hibernian Gele kaart voor R. Bushiri Hibernian
Video hoogtepunten en samenvatting St. Johnstone - Hibernian
Opstellingen St. Johnstone - Hibernian
De opstellingen van St. Johnstone en Hibernian zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat St. Johnstone gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Hibernian zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Callum Davidson
Wissels St. Johnstone
# Speler Pos.
12 Elliot Parish K
16 John Mahon V
2 James Brown V
25 Cameron Ballantyne M
18 Cameron MacPherson M
27 Maksym Kucheryavyi M
33 A
7 Stevie May A
11 Michael O'Halloran A
Formatie 4-2-3-1
Coach David Gray
Voorbeschouwing St. Johnstone - Hibernian

St. Johnstone en Hibernian treffen elkaar in de 1e speelronde van de Schotse Premiership van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Euan Anderson en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Schotse Premiership seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen St. Johnstone en Hibernian in de Schotse Premiership vond plaats op 5 maart 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is St. Johnstone favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Hibernian slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst St. Johnstone 11
Winst Hibernian 10
Gelijkspel 11
Totaal 32

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
St. Johnstone - Hibernian Opstelling St. Johnstone Opstelling Hibernian Live St. Johnstone - Hibernian Live St. Johnstone - Hibernian kijken St. Johnstone - Hibernian kijken Live St. Johnstone - Hibernian stream St. Johnstone - Hibernian Fox Sports Nabeschouwing St. Johnstone - Hibernian Uitslag St. Johnstone - Hibernian Statistieken St. Johnstone - Hibernian Schotse Premiership 2022/2023 St. Johnstone - Hibernian wedden St. Johnstone - Hibernian gokken St. Johnstone - Hibernian Unibet