Nabeschouwing Nacional - Tondela (3-2) || Primeira Liga 2018/2019

Zaterdag 2 maart 2019 - 16:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Nacional het zaterdag 2 maart 2019 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Tondela. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio da Madeira (Funchal (Ilha da Madeira)) in Ilha da Madeira.

Via de Nacional - Tondela live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nacional - Tondela (3-2)

Het Primeira Liga duel tussen Nacional en Tondela is geëindigd in een 3-2 overwinning voor Nacional. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 22 minuten. Tómané maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Tondela vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Nacional kwam in de 36e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Riascos, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 62e minuut zette F. Tissone zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Nacional de leiding in de wedstrijd nam.

Na 66 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat F. Moufi de 2-2 maakte voor Tondela. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Nacional dat in de 83e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Vítor Gonçalves de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Nacional.

LIVE Nacional - Tondela 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nacional - Tondela teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Nacional Gele kaart voor Daniel Nacional
22' Penalty Tondela Penalty Tómané Tondela 0-1
35' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Bruno Monteiro Tondela
36' Doelpunt Nacional Doelpunt B. Riascos Nacional 1-1
45' Wissel Nacional Wissel O. Hamzaoui voor B. Riascos Nacional
60' Wissel Tondela Wissel J. Delgado voor J. Murillo Tondela
61' Gele kaart Tondela Gele kaart voor João Jaquité Tondela
62' Doelpunt Nacional Doelpunt F. Tissone Nacional 2-1
66' Doelpunt Tondela Doelpunt F. Moufi met assist van Joãozinho Tondela 2-2
76' Wissel Nacional Wissel B. Rochez voor S. Rashidov Nacional
79' Gele kaart Tondela Gele kaart voor João Pedro Tondela
79' Wissel Tondela Wissel João Reis voor F. Moufi Tondela
83' Doelpunt Nacional Doelpunt Vítor Gonçalves met assist van Kalindi Nacional 3-2
86' Wissel Tondela Wissel C. Arango voor João Pedro Tondela
89' Gele kaart Nacional Gele kaart voor Kalindi Nacional
90' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Pité Tondela
95' Wissel Nacional Wissel Káká voor A. Paločević Nacional
Video hoogtepunten en samenvatting Nacional - Tondela
Opstellingen Nacional - Tondela
De opstellingen van Nacional en Tondela zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nacional gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Tondela zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Nacional - Tondela

Nacional en Tondela treffen elkaar in de 24e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019.

De vorige ontmoeting tussen Nacional en Tondela in de Primeira Liga vond plaats op 5 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Nacional als Tondela wisten 2 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst Nacional 2
Winst Tondela 2
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nacional op een 16e positie staat, terwijl we Tondela terugvinden op de 15e plaats.