Nabeschouwing Sporting CP - Belenenses (2-1) || Primeira Liga 2018/2019

Donderdag 3 januari 2019 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Sporting CP het donderdag 3 januari 2019 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Belenenses. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Belenenses live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Belenenses (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Belenenses is onder leiding van scheidsrechter João Carlos Santos Capela geëindigd in een 2-1 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van V. Sasso zette Sporting CP op een 1-0 voorsprong in de 57e minuut van de wedstrijd. Sporting CP vergrootte in de 80e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Miguel Luís op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 90e minuut wist Belenenses de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Fredy. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Belenenses kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter João Carlos Santos Capela, waardoor Sporting CP dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting CP - Belenenses 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Belenenses teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

39' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor André Santos Belenenses
53' Wissel Belenenses Wissel Henrique Almeida voor Nuno Coelho Belenenses
57' Eigen doelpunt Sporting CP Eigen doelpunt V. Sasso Sporting CP 1-0
64' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Henrique Almeida Belenenses
67' Wissel Belenenses Wissel Nélson voor Jonatan Belenenses
69' Wissel Sporting CP Wissel Raphinha voor Nani Sporting CP
73' Wissel Sporting CP Wissel R. Petrović voor Wendel Sporting CP
80' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Miguel Luís met assist van N. Gudelj Sporting CP 2-0
82' Wissel Belenenses Wissel O. Drame voor André Santos Belenenses
83' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Abdoulay Diaby Sporting CP
87' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Bruno Gaspar Sporting CP
88' Wissel Sporting CP Wissel Jovane Cabral voor Abdoulay Diaby Sporting CP
90' Doelpunt Belenenses Doelpunt Fredy Belenenses 2-1
93' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Acuña Sporting CP
93' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Diogo Viana Belenenses
94' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Gonçalo Silva Belenenses
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Belenenses
Opstellingen Sporting CP - Belenenses
De opstellingen van Sporting CP en Belenenses zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Belenenses zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Belenenses

Sporting CP en Belenenses treffen elkaar in de 15e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João Carlos Santos Capela en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Belenenses in de Primeira Liga vond plaats op 15 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Belenenses slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 12
Winst Belenenses 2
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 4e positie staat, terwijl we Belenenses terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is mistig.