Nabeschouwing Belenenses - Porto (2-3) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 19 augustus 2018 - 19:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Belenenses het zondag 19 augustus 2018 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Nacional in Jamor.

Via de Belenenses - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Belenenses - Porto (2-3)

Het Primeira Liga duel tussen Belenenses en Porto is onder leiding van scheidsrechter Carlos Miguel Taborda Xistra geëindigd in een 2-3 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Diogo Leite, waarmee Porto met 0-1 de leiding nam. Porto vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Otavinho op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Belenenses vervolgens op 1-2. Het was Fredy die vanaf 11 meter wist te scoren in de 55e minuut.

Na 83 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat A. Keita de 2-2 maakte voor Belenenses. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. In de 95e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Porto speler Alex Telles.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Carlos Miguel Taborda Xistra bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Porto.

LIVE Belenenses - Porto 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Belenenses - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Porto Doelpunt Diogo Leite met assist van Alex Telles Porto 0-1
39' Wissel Belenenses Wissel Nélson voor M. Ljujić Belenenses
46' Doelpunt Porto Doelpunt Otavinho Porto 0-2
53' Gele kaart Porto Gele kaart voor Diogo Leite Porto
55' Penalty Belenenses Penalty Fredy Belenenses 1-2
64' Wissel Porto Wissel Jesús Corona voor André Pereira Porto
66' Wissel Belenenses Wissel Henrique Almeida voor Licá Belenenses
70' Wissel Belenenses Wissel P. Sagna voor Diogo Viana Belenenses
71' Gele kaart Porto Gele kaart voor V. Aboubakar Porto
73' Wissel Porto Wissel Óliver Torres voor Otavinho Porto
81' Wissel Porto Wissel Hernâni voor Y. Brahimi Porto
83' Doelpunt Belenenses Doelpunt A. Keita met assist van Fredy Belenenses 2-2
89' Gele kaart Porto Gele kaart voor Felipe Porto
91' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Jonatan Belenenses
95' Penalty Porto Penalty Alex Telles Porto 2-3
95' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Henrique Almeida Belenenses
Video hoogtepunten en samenvatting Belenenses - Porto
Opstellingen Belenenses - Porto
De opstellingen van Belenenses en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Belenenses gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Porto zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Belenenses - Porto

Belenenses en Porto treffen elkaar in de 2e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos Miguel Taborda Xistra en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Belenenses en Porto in de Primeira Liga vond plaats op 2 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Belenenses. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Porto favoriet. 12 keer wist de ploeg van Belenenses te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Belenenses. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Belenenses 1
Winst Porto 12
Gelijkspel 5
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Belenenses op een 7e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 3e plaats.