Nabeschouwing Benfica - Rio Ave (2-0) || Primeira Liga 2019/2020

Zaterdag 2 november 2019 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2019/2020 neemt Benfica het zaterdag 2 november 2019 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Rio Ave. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Rio Ave live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Rio Ave (2-0)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Rio Ave is onder leiding van scheidsrechter Carlos Miguel Taborda Xistra geëindigd in een 2-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door R. Dias, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pizzi op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Benfica.

LIVE Benfica - Rio Ave 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Rio Ave teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Gele kaart Benfica Gele kaart voor F. Cervi Benfica
32' Doelpunt Benfica Doelpunt R. Dias met assist van Pizzi Benfica 1-0
35' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor S. Aderlan Rio Ave
46' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor N. Santos Rio Ave
46' Wissel Rio Ave Wissel Ronan voor M. Taremi Rio Ave
51' Doelpunt Benfica Doelpunt Pizzi met assist van F. Cervi Benfica 2-0
53' Wissel Rio Ave Wissel Carlos Mane voor Gabrielzinho Rio Ave
63' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Tarantini Rio Ave
72' Wissel Rio Ave Wissel Messias voor S. Aderlan Rio Ave
77' Wissel Benfica Wissel T. Tavares voor A. Grimaldo Benfica
81' Wissel Benfica Wissel G. Fernandes voor Chiquinho Benfica
86' Wissel Benfica Wissel H. Seferovic voor C. Vinicius Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Rio Ave
Opstellingen Benfica - Rio Ave
De opstellingen van Benfica en Rio Ave zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Rio Ave zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Rio Ave

Benfica en Rio Ave treffen elkaar in de 10e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos Miguel Taborda Xistra en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Rio Ave in de Primeira Liga vond plaats op 12 mei 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Rio Ave slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 17
Winst Rio Ave 1
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 1e positie staat, terwijl we Rio Ave terugvinden op de 8e plaats.