Nabeschouwing Benfica - Vitória Guimarães (3-2) || Primeira Liga 2018/2019

Vrijdag 10 augustus 2018 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Benfica het vrijdag 10 augustus 2018 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Vitória Guimarães. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Vitória Guimarães live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Vitória Guimarães (3-2)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Vitória Guimarães is onder leiding van scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro geëindigd in een 3-2 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Pizzi, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. Benfica kreeg via F. Ferreyra in de 15e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter João Pedro Silva Pinheiro de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 30e werd de voorsprong voor Benfica verdubbeld dankzij een doelpunt van Pizzi.

In de 38e minuut volgde een derde treffer van Benfica, waarmee Pizzi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na 76 minuten deed André André iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Vitória SC werd verkleind tot 3-1. Vitória SC verkleinde in de 81e minuut de achterstand doordat G. Celis de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter João Pedro Silva Pinheiro en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Benfica.

LIVE Benfica - Vitória Guimarães 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Vitória Guimarães teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Benfica Doelpunt Pizzi Benfica 1-0
15' Penalty gemist Benfica Penalty gemist F. Ferreyra Benfica
30' Doelpunt Benfica Doelpunt Pizzi met assist van André Almeida Benfica 2-0
38' Doelpunt Benfica Doelpunt Pizzi Benfica 3-0
46' Wissel Vitória SC Wissel Davidson voor O. John Vitória SC
58' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor T. Boyd Vitória SC
62' Wissel Vitória SC Wissel G. Celis voor Moreno Vitória SC
65' Wissel Benfica Wissel Alexandre Guedes voor J. Tallo Benfica
65' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor Rafa Silva F. Cervi Vitória SC
67' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor Filipe Soares Vitória SC
71' Wissel Benfica Wissel Alfa Semedo voor L. Fejsa Benfica
76' Doelpunt Vitória SC Doelpunt André André met assist van Davidson Vitória SC 3-1
79' Wissel Benfica Wissel A. Živković voor E. Salvio Benfica
81' Doelpunt Vitória SC Doelpunt G. Celis met assist van André André Vitória SC 3-2
86' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor G. Celis Vitória SC
94' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor A. Wakaso Vitória SC
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Vitória Guimarães
Opstellingen Benfica - Vitória Guimarães
De opstellingen van Benfica en Vitória Guimarães zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Vitória Guimarães zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Vitória Guimarães

Benfica en Vitória Guimarães treffen elkaar in de 1e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Primeira Liga seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Vitória Guimarães in de Primeira Liga vond plaats op 31 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 17 keer te winnen, terwijl Vitória Guimarães slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.