Nabeschouwing Boavista - Belenenses (1-2) || Primeira Liga 2019/2020

Zondag 16 februari 2020 - 16:00 uur

In de Primeira Liga 2019/2020 neemt Boavista het zondag 16 februari 2020 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Belenenses. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Bessa Século XXI in Porto.

Via de Boavista - Belenenses live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Boavista - Belenenses (1-2)

Het Primeira Liga duel tussen Boavista en Belenenses is onder leiding van scheidsrechter Vitor Jorge Fernandes Ferreira geëindigd in een 1-2 overwinning voor Belenenses. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door D. Henriques, waarmee Belenenses met 0-1 de leiding nam. Belenenses vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Lica op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut kreeg D. Henriques van Belenenses voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Belenenses de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Na 85 minuten was het R. Lima die de bal in eigen doel werkte, waardoor Boavista op 1-2 kwam te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vitor Jorge Fernandes Ferreira, waardoor Belenenses dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Boavista - Belenenses 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Boavista - Belenenses teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Belenenses Doelpunt D. Henriques met assist van T. Esgaio Belenenses 0-1
25' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor D. Henriques Belenenses
46' Wissel Boavista Wissel Cassiano voor R. Costa Boavista
57' Doelpunt Belenenses Doelpunt Lica met assist van N. Lopez Belenenses 0-2
62' Wissel Boavista Wissel Bueno voor N. Obiora Boavista
67' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Y. Ackah Boavista
74' Wissel Belenenses Wissel R. Lima voor N. Lopez Belenenses
75' Tweede gele kaart Belenenses Tweede gele kaart voor D. Henriques Belenenses
77' Wissel Boavista Wissel Mateus voor Y. Ackah Boavista
85' Eigen doelpunt Boavista Eigen doelpunt R. Lima Boavista 1-2
86' Wissel Belenenses Wissel M. Matias voor Lica Belenenses
91' Wissel Belenenses Wissel N. Pina Nunes voor A. Santos Belenenses
Video hoogtepunten en samenvatting Boavista - Belenenses
Opstellingen Boavista - Belenenses
De opstellingen van Boavista en Belenenses zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Boavista gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Belenenses zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Boavista - Belenenses

Boavista en Belenenses treffen elkaar in de 21e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Vitor Jorge Fernandes Ferreira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Boavista en Belenenses in de Primeira Liga vond plaats op 30 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Boavista. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Boavista favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Belenenses slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Boavista 7
Winst Belenenses 5
Gelijkspel 5
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Boavista op een 8e positie staat, terwijl we Belenenses terugvinden op de 15e plaats.