Nabeschouwing Boavista - Rio Ave (1-0) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 24 februari 2019 - 18:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Boavista het zondag 24 februari 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Rio Ave. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Bessa Século XXI in Porto.

Via de Boavista - Rio Ave live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Boavista - Rio Ave (1-0)

Het Primeira Liga duel tussen Boavista en Rio Ave is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Boavista. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 12 minuten. Rafael Costa maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Boavista vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 63e minuut kreeg Filipe Augusto van Rio Ave voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Rio Ave de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. In de 96e minuut moest Rio Ave verder met een man minder nadat Galeno een rode kaart had gekregen. Het lukte Boavista in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Boavista.

LIVE Boavista - Rio Ave 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Boavista - Rio Ave teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Penalty Boavista Penalty Rafael Costa Boavista 1-0
18' Wissel Boavista Wissel Carraça voor Rafael Costa Boavista
26' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Tarantini Rio Ave
28' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Nélson Monte Rio Ave
31' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Carraça Boavista
36' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Filipe Augusto Rio Ave
46' Wissel Rio Ave Wissel Messias voor Nélson Monte Rio Ave
62' Wissel Rio Ave Wissel Ronan voor Tarantini Rio Ave
63' Tweede gele kaart Rio Ave Tweede gele kaart voor Filipe Augusto Rio Ave
64' Wissel Boavista Wissel Jubal voor Matheus Índio Boavista
65' Gele kaart Rio Ave Gele kaart voor Fábio Coentrão Rio Ave
67' Wissel Rio Ave Wissel N. Jambor voor Carlos Rio Ave
69' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Mateus Boavista
70' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Neris Boavista
84' Wissel Boavista Wissel Y. Njie voor F. Falcone Boavista
88' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Edu Machado Boavista
96' Rode kaart Rio Ave Rode kaart voor Galeno Rio Ave
Video hoogtepunten en samenvatting Boavista - Rio Ave
Opstellingen Boavista - Rio Ave
De opstellingen van Boavista en Rio Ave zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Boavista gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Rio Ave zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Boavista - Rio Ave

Boavista en Rio Ave treffen elkaar in de 23e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019.

De vorige ontmoeting tussen Boavista en Rio Ave in de Primeira Liga vond plaats op 29 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rio Ave. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Rio Ave favoriet. 7 keer wist de ploeg van Boavista te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Boavista. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Boavista 2
Winst Rio Ave 7
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Boavista op een 13e positie staat, terwijl we Rio Ave terugvinden op de 8e plaats.