Nabeschouwing Moreirense - Porto (2-4) || Primeira Liga 2019/2020

Vrijdag 10 januari 2020 - 22:15 uur

In de Primeira Liga 2019/2020 neemt Moreirense het vrijdag 10 januari 2020 om 22:15 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Parque Desportivo Comendador Joaquim de Almeida Freitas in Moreira de Cónegos.

Via de Moreirense - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Moreirense - Porto (2-4)

Het Primeira Liga duel tussen Moreirense en Porto is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 2-4 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Moreirense kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van F. Abreu. Porto kwam in de 32e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Soares, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Porto vervolgens op 1-2. Het was A. Telles die vanaf 11 meter wist te scoren in de 39e minuut.

Na 44 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Aurelio de 2-2 maakte voor Moreirense. Porto leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 72 minuten op voorsprong na een goal van M. Luis Diaz: 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 85e minuut en kwam op naam te staan van Porto speler J. Corona, die daarmee tekende voor de 2-4. Na 96 minuten moest Porto speler J. Corona het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Porto de wedstrijd uit moest spelen met een man minder.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Porto.

LIVE Moreirense - Porto 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Moreirense - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Moreirense Doelpunt F. Abreu met assist van L. Machado Moreirense 1-0
25' Gele kaart Moreirense Gele kaart voor J. Aurelio Moreirense
30' Gele kaart Porto Gele kaart voor J. Corona Porto
32' Doelpunt Porto Doelpunt T. Soares met assist van J. Corona Porto 1-1
39' Gele kaart Moreirense Gele kaart voor A. Conte Moreirense
39' Penalty Porto Penalty A. Telles Porto 1-2
44' Doelpunt Moreirense Doelpunt J. Aurelio met assist van Iago Moreirense 2-2
56' Gele kaart Porto Gele kaart voor M. Uribe Porto
59' Wissel Porto Wissel M. Luis Diaz voor M. Uribe Porto
72' Doelpunt Porto Doelpunt M. Luis Diaz met assist van M. Marega Porto 2-3
73' Wissel Porto Wissel F. Silva voor M. Marega Porto
73' Wissel Moreirense Wissel B. Aouacheria voor N. Pedro Moreirense
74' Gele kaart Porto Gele kaart voor Otavio Porto
80' Wissel Moreirense Wissel Nene voor F. Abreu Moreirense
80' Wissel Moreirense Wissel D. Texeira voor A. Soares Moreirense
83' Wissel Porto Wissel W. Manafa voor S. Nakajima Porto
85' Doelpunt Porto Doelpunt J. Corona met assist van M. Luis Diaz Porto 2-4
96' Tweede gele kaart Porto Tweede gele kaart voor J. Corona Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Moreirense - Porto
Opstellingen Moreirense - Porto
De opstellingen van Moreirense en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Moreirense gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Porto zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Moreirense - Porto

Moreirense en Porto treffen elkaar in de 16e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Moreirense en Porto in de Primeira Liga vond plaats op 8 februari 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Porto favoriet. 8 keer wist de ploeg van Moreirense te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Moreirense. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Moreirense 1
Winst Porto 8
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Moreirense op een 14e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 2e plaats.