Nabeschouwing Portimonense - Tondela (3-2) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 2 december 2018 - 16:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Portimonense het zondag 2 december 2018 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Tondela. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Portimão in Portimão.

Via de Portimonense - Tondela live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Portimonense - Tondela (3-2)

Het Primeira Liga duel tussen Portimonense en Tondela is onder leiding van scheidsrechter Vitor Jorge Fernandes Ferreira geëindigd in een 3-2 overwinning voor Portimonense. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Tondela kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van António Xavier. Een benutte penalty van Paulinho in de 13e minuut zorgde er even later voor dat Portimonense weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 29e minuut zette J. Martínez zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Portimonense de leiding in de wedstrijd nam.

Na 46 minuten werd de voorsprong voor Portimonense vergroot nadat S. Nakajima de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Tondela dat in de 63e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Tómané de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 85 minuten kon Tómané van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Tondela het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Vitor Jorge Fernandes Ferreira en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Portimonense.

LIVE Portimonense - Tondela 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Portimonense - Tondela teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Tondela Doelpunt António Xavier met assist van J. Murillo Tondela 0-1
13' Penalty Portimonense Penalty Paulinho Portimonense 1-1
16' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Bruno Monteiro Tondela
29' Doelpunt Portimonense Doelpunt J. Martínez Portimonense 2-1
36' Wissel Tondela Wissel Mendes voor Bruno Monteiro Tondela
44' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Lucas Portimonense
46' Doelpunt Portimonense Doelpunt S. Nakajima Portimonense 3-1
47' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Tómané Tondela
55' Gele kaart Tondela Gele kaart voor António Xavier Tondela
63' Doelpunt Tondela Doelpunt Tómané met assist van Mendes Tondela 3-2
64' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Paulinho Portimonense
66' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Ricardo Costa Tondela
70' Wissel Portimonense Wissel João Carlos voor J. Martínez Portimonense
73' Wissel Tondela Wissel J. Delgado voor J. Murillo Tondela
77' Wissel Portimonense Wissel Bruno Tabata voor Paulinho Portimonense
79' Wissel Tondela Wissel C. Arango voor S. Peña Tondela
83' Wissel Portimonense Wissel Lucas Fernandes voor Ewerton Portimonense
85' Tweede gele kaart Tondela Tweede gele kaart voor Tómané Tondela
86' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Hélder Tavares Tondela
92' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Ricardo Ferreira Portimonense
Video hoogtepunten en samenvatting Portimonense - Tondela
Opstellingen Portimonense - Tondela
De opstellingen van Portimonense en Tondela zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Portimonense gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Tondela zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Portimonense - Tondela

Portimonense en Tondela treffen elkaar in de 11e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Vitor Jorge Fernandes Ferreira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Portimonense en Tondela in de Primeira Liga vond plaats op 7 april 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Portimonense favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Tondela slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Portimonense 1
Winst Tondela 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Portimonense op een 11e positie staat, terwijl we Tondela terugvinden op de 14e plaats.