Nabeschouwing Porto - Tondela (3-0) || Primeira Liga 2019/2020

Maandag 16 december 2019 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2019/2020 neemt Porto het maandag 16 december 2019 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Tondela. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Tondela live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Tondela (3-0)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Tondela is onder leiding van scheidsrechter Manuel António Rodrigues Oliveira geëindigd in een 3-0 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door T. Soares, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Porto vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van T. Soares op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van Porto, waarmee Otavio zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Manuel António Rodrigues Oliveira, waardoor Porto dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Porto - Tondela 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Tondela teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Porto Doelpunt T. Soares met assist van J. Corona Porto 1-0
18' Wissel Tondela Wissel Y. Tavares voor B. Wilson Tondela
32' Doelpunt Porto Doelpunt T. Soares met assist van A. Telles Porto 2-0
46' Wissel Porto Wissel W. Manafa voor M. Marega Porto
51' Doelpunt Porto Doelpunt Otavio met assist van T. Soares Porto 3-0
60' Wissel Tondela Wissel P. A. Borges da Costa voor Pepelu Tondela
60' Wissel Tondela Wissel Richard voor J. Pedro Tondela
74' Wissel Porto Wissel F. Silva voor M. Luis Diaz Porto
79' Wissel Porto Wissel Sergio Oliveira voor Otavio Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Tondela
Opstellingen Porto - Tondela

Voorbeschouwing Porto - Tondela

Porto en Tondela treffen elkaar in de 14e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel António Rodrigues Oliveira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Tondela in de Primeira Liga vond plaats op 22 februari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Tondela slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 6
Winst Tondela 1
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 2e positie staat, terwijl we Tondela terugvinden op de 10e plaats.