Nabeschouwing Porto - Vitória Guimarães (2-3) || Primeira Liga 2018/2019

Zaterdag 25 augustus 2018 - 22:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Porto het zaterdag 25 augustus 2018 om 22:00 uur in eigen huis op tegen Vitória Guimarães. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Vitória Guimarães live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Vitória Guimarães (2-3)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Vitória Guimarães is onder leiding van scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo geëindigd in een 2-3 overwinning voor Vitória Guimarães. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Y. Brahimi, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Porto vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van André Pereira op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Vitória SC vervolgens op 2-1. Het was André André die vanaf 11 meter wist te scoren in de 63e minuut.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Tozé de 2-2 maakte voor Vitória SC. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Vitória SC dat in de 87e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Davidson de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Fábio José Costa Veríssimo bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Vitória Guimarães.

LIVE Porto - Vitória Guimarães 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Vitória Guimarães teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor A. Wakaso Vitória SC
24' Gele kaart Porto Gele kaart voor Diogo Leite Porto
37' Doelpunt Porto Doelpunt Y. Brahimi met assist van André Pereira Porto 1-0
38' Wissel Vitória SC Wissel Tozé voor J. Amoah Vitória SC
43' Doelpunt Porto Doelpunt André Pereira met assist van Alex Telles Porto 2-0
51' Wissel Porto Wissel Jesús Corona voor Y. Brahimi Porto
58' Wissel Vitória SC Wissel O. John voor T. Boyd Vitória SC
62' Wissel Porto Wissel M. Marega voor V. Aboubakar Porto
63' Penalty Vitória SC Penalty André André Vitória SC 2-1
73' Wissel Porto Wissel Óliver Torres voor Jesús Corona Porto
76' Doelpunt Vitória SC Doelpunt Tozé Vitória SC 2-2
77' Wissel Vitória SC Wissel Davidson voor João Carlos Vitória SC
78' Gele kaart Porto Gele kaart voor Felipe Porto
83' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor F. Hanin Vitória SC
87' Doelpunt Vitória SC Doelpunt Davidson met assist van Welthon Vitória SC 2-3
89' Gele kaart Porto Gele kaart voor Alex Telles Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Vitória Guimarães
Opstellingen Porto - Vitória Guimarães
De opstellingen van Porto en Vitória Guimarães zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Vitória Guimarães zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Vitória Guimarães

Porto en Vitória Guimarães treffen elkaar in de 3e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Vitória Guimarães in de Primeira Liga vond plaats op 12 mei 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 22 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Vitória Guimarães slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 18
Winst Vitória Guimarães 1
Totaal 22

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 1e positie staat, terwijl we Vitória Guimarães terugvinden op de 17e plaats.