Nabeschouwing Sporting CP - Benfica (2-4) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 3 februari 2019 - 18:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Sporting CP het zondag 3 februari 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Benfica (2-4)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 2-4 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door H. Seferović, waarmee Benfica met 0-1 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van João Félix op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut wist Sporting CP de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Bruno Fernandes.

Na 46 minuten werd de voorsprong voor Benfica vergroot nadat Rúben Dias de 1-3 wist te scoren. In de 73e minuut werd de stand op 1-4 gezet na een benutte penalty van Benfica speler Pizzi. Na 85 minuten werd O. Vlachodimos van Benfica met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het team met een man minder de resterende wedstrijd moest vervolgen. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 89e minuut was het Sporting CP dat via B. Dost de stand op 2-4 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias bij een 2-4 eindstand in het voordeel van Benfica.

LIVE Sporting CP - Benfica 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Benfica Doelpunt H. Seferović met assist van Álex Grimaldo Benfica 0-1
23' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor S. Coates Sporting CP
28' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Bruno Fernandes Sporting CP
29' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Pizzi Benfica
36' Doelpunt Benfica Doelpunt João Félix met assist van H. Seferović Benfica 0-2
43' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Bruno Fernandes met assist van Nani Sporting CP 1-2
46' Wissel Sporting CP Wissel Abdoulay Diaby voor Nani Sporting CP
46' Doelpunt Benfica Doelpunt Rúben Dias met assist van Pizzi Benfica 1-3
60' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor N. Gudelj Sporting CP
61' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Gabriel Benfica
72' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Renan Ribeiro Sporting CP
73' Penalty Benfica Penalty Pizzi Benfica 1-4
76' Wissel Benfica Wissel F. Cervi voor João Félix Benfica
83' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Raphinha Sporting CP
85' Rode kaart Benfica Rode kaart voor O. Vlachodimos Benfica
86' Wissel Sporting CP Wissel Jovane Cabral voor Raphinha Sporting CP
88' Wissel Benfica Wissel M. Svilar voor Rafa Silva Benfica
89' Penalty Sporting CP Penalty B. Dost Sporting CP 2-4
90' Wissel Sporting CP Wissel Luiz Phellype voor André Pinto Sporting CP
94' Wissel Benfica Wissel E. Salvio voor Pizzi Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Benfica
Opstellingen Sporting CP - Benfica
De opstellingen van Sporting CP en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Benfica

Sporting CP en Benfica treffen elkaar in de 20e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 25 augustus 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Benfica favoriet. 10 keer wist de ploeg van Sporting CP te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Sporting CP. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 4
Winst Benfica 10
Gelijkspel 11
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 4e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 3e plaats.