Nabeschouwing Sporting CP - Boavista (3-0) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 28 oktober 2018 - 21:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Sporting CP het zondag 28 oktober 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Boavista. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Boavista live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Boavista (3-0)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Boavista is onder leiding van scheidsrechter Carlos Miguel Taborda Xistra geëindigd in een 3-0 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 31e minuut door Nani, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. Sporting CP vergrootte in de 64e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Bruno Fernandes op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 66e minuut volgde een derde treffer van Sporting CP, waarmee Nani zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Carlos Miguel Taborda Xistra, waardoor Sporting CP dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting CP - Boavista 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Boavista teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Nani met assist van F. Montero Sporting CP 1-0
44' Wissel Boavista Wissel Rafael Costa voor I. Mandiang Boavista
47' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Acuña Sporting CP
55' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Rochinha Boavista
59' Wissel Boavista Wissel Matheus Índio voor Mateus Boavista
64' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Bruno Fernandes met assist van Abdoulay Diaby Sporting CP 2-0
65' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor F. Montero Sporting CP
65' Gele kaart Boavista Gele kaart voor David Simão Boavista
66' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Nani Sporting CP 3-0
68' Gele kaart Boavista Gele kaart voor Gonçalo Cardoso Boavista
75' Wissel Boavista Wissel André Claro voor Fábio Espinho Boavista
78' Wissel Sporting CP Wissel B. Dost voor M. Acuña Sporting CP
79' Wissel Sporting CP Wissel André Pinto voor F. Montero Sporting CP
87' Wissel Sporting CP Wissel Bruno César voor Abdoulay Diaby Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Boavista
Opstellingen Sporting CP - Boavista
De opstellingen van Sporting CP en Boavista zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Boavista zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Boavista

Sporting CP en Boavista treffen elkaar in de 8e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos Miguel Taborda Xistra en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Boavista in de Primeira Liga vond plaats op 22 april 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Boavista slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 10
Winst Boavista 1
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 6e positie staat, terwijl we Boavista terugvinden op de 14e plaats.