Nabeschouwing Sporting CP - Chaves (2-1) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 11 november 2018 - 21:00 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Sporting CP het zondag 11 november 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Chaves. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Chaves live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Chaves (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Chaves is onder leiding van scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins geëindigd in een 2-1 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door B. Dost, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. In de 71e minuut moest Bruno Gallo van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Chaves verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Niltinho namens Chaves in de 81e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

B. Dost zette Sporting CP even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins, waardoor Sporting CP dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting CP - Chaves 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Chaves teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Sporting CP Doelpunt B. Dost met assist van M. Acuña Sporting CP 1-0
45' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor N. Gudelj Sporting CP
68' Wissel Sporting CP Wissel Abdoulay Diaby voor Jovane Cabral Sporting CP
69' Wissel Chaves Wissel Niltinho voor Perdigão Chaves
71' Rode kaart Chaves Rode kaart voor Bruno Gallo Chaves
80' Wissel Chaves Wissel João Teixeira voor A. Ebralidze Chaves
80' Wissel Chaves Wissel William voor R. Bressan Chaves
81' Doelpunt Chaves Doelpunt Niltinho met assist van André Luis Chaves 1-1
83' Gele kaart Chaves Gele kaart voor William Chaves
86' Penalty Sporting CP Penalty B. Dost Sporting CP 2-1
86' Wissel Sporting CP Wissel F. Montero voor B. Dost Sporting CP
91' Wissel Sporting CP Wissel J. Mišić voor Nani Sporting CP
94' Gele kaart Chaves Gele kaart voor Paulinho Chaves
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Chaves
Opstellingen Sporting CP - Chaves
De opstellingen van Sporting CP en Chaves zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Chaves zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Chaves

Sporting CP en Chaves treffen elkaar in de 10e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Chaves in de Primeira Liga vond plaats op 12 maart 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Chaves slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 3
Winst Chaves 0
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 3e positie staat, terwijl we Chaves terugvinden op de 18e plaats.