Nabeschouwing Tondela - Chaves (5-2) || Primeira Liga 2018/2019

Zondag 19 mei 2019 - 18:30 uur

In de Primeira Liga 2018/2019 neemt Tondela het zondag 19 mei 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Chaves. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio João Cardoso in Tondela.

Via de Tondela - Chaves live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tondela - Chaves (5-2)

Het Primeira Liga duel tussen Tondela en Chaves is onder leiding van scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro geëindigd in een 5-2 overwinning voor Tondela. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Tondela kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van Icaro. Tondela vergrootte in de 8e minuut de voorsprong nadat het via een goal van João Pedro op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 16e minuut volgde een derde treffer van Tondela, waarmee J. Murillo zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Tondela geen gas terug, waardoor in de 28e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van J. Delgado. Na 38 minuten wist Chaves eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van Platiny bracht het de achterstand terug tot 4-1. In de 47e minuut was het N. Maraš van Chaves wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Tondela mocht J. Murillo in de 77e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter João Pedro Silva Pinheiro en eindigde de wedstrijd dus met een 5-2 stand in het voordeel van Tondela.

LIVE Tondela - Chaves 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tondela - Chaves teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Tondela Doelpunt Icaro met assist van António Xavier Tondela 1-0
8' Doelpunt Tondela Doelpunt João Pedro Tondela 2-0
11' Gele kaart Tondela Gele kaart voor João Pedro Tondela
16' Doelpunt Tondela Doelpunt J. Murillo met assist van Tómané Tondela 3-0
19' Wissel Chaves Wissel Platiny voor Filipe Melo Chaves
28' Doelpunt Tondela Doelpunt J. Delgado met assist van Tómané Tondela 4-0
38' Doelpunt Chaves Doelpunt Platiny met assist van Djavan Ferreira Chaves 4-1
39' Gele kaart Tondela Gele kaart voor J. Delgado Tondela
41' Gele kaart Chaves Gele kaart voor G. Campi Chaves
47' Doelpunt Chaves Doelpunt N. Maraš met assist van Jefferson Chaves 4-2
51' Wissel Tondela Wissel S. Peña voor J. Delgado Tondela
66' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Cláudio Ramos Tondela
70' Wissel Chaves Wissel Costinha voor Lionn Chaves
70' Wissel Tondela Wissel João Jaquité voor Tondela
70' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Pité António Xavier Tondela
73' Gele kaart Tondela Gele kaart voor Joãozinho Tondela
76' Wissel Tondela Wissel A. Tembeng voor S. Peña Tondela
77' Doelpunt Tondela Doelpunt J. Murillo met assist van Pité Tondela 5-2
82' Gele kaart Chaves Gele kaart voor Bruno Gallo Chaves
84' Wissel Chaves Wissel Paulinho voor Rúben Macedo Chaves
87' Gele kaart Chaves Gele kaart voor N. Maraš Chaves
Video hoogtepunten en samenvatting Tondela - Chaves
Opstellingen Tondela - Chaves
De opstellingen van Tondela en Chaves zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tondela gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Chaves zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Tondela - Chaves

Tondela en Chaves treffen elkaar in de 34e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Tondela en Chaves in de Primeira Liga vond plaats op 13 januari 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chaves. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Tondela favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Chaves slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Tondela 2
Winst Chaves 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Tondela op een 15e positie staat, terwijl we Chaves terugvinden op de 16e plaats.