Nabeschouwing Benfica - Porto (0-1) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 7 mei 2022 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Benfica het zaterdag 7 mei 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Porto. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Porto live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Porto (0-1)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Porto is onder leiding van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho geëindigd in een 0-1 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 94e minuut door Zaidu, waarmee Porto met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Porto dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho, waardoor Porto de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Benfica - Porto 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Porto teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Benfica Gele kaart voor G. Dias Benfica
24' Gele kaart Benfica Gele kaart voor G. Ramos Benfica
30' Gele kaart Porto Gele kaart voor M. Grujic Porto
40' Gele kaart Porto Gele kaart voor Pepe Porto
52' VAR: Afgekeurd doelpunt D. Núñez Ribeiro Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel D. Núñez Ribeiro Benfica
53' Gele kaart Benfica Gele kaart voor D. Nunez Benfica
61' Wissel Benfica Wissel H. Seferovic voor G. Dias Benfica
62' Gele kaart Benfica Gele kaart voor V. Lazaro Benfica
64' Wissel Porto Wissel Galeno voor Evanilson Porto
71' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Almeida Benfica
71' Gele kaart Benfica Gele kaart voor N. Otamendi Benfica
73' Wissel Benfica Wissel J. Mario voor V. Lazaro Benfica
73' Wissel Benfica Wissel R. Yaremchuk voor G. Ramos Benfica
79' Gele kaart Porto Gele kaart voor M. Taremi Porto
82' Gele kaart Benfica Gele kaart voor J. Mario Benfica
84' Gele kaart Benfica Gele kaart voor J. Weigl Benfica
86' Wissel Porto Wissel S. Eustaquio voor Vitinha Porto
87' Wissel Porto Wissel T. Martinez voor M. Taremi Porto
90' Gele kaart Benfica Gele kaart voor R. Yaremchuk Benfica
91' Gele kaart Porto Gele kaart voor Diogo Costa Porto
94' Doelpunt Porto Doelpunt Zaidu Porto 0-1
96' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Gilberto Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Porto
Opstellingen Benfica - Porto
De opstellingen van Benfica en Porto zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Porto zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Porto

Benfica en Porto treffen elkaar in de 33e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Porto in de Primeira Liga vond plaats op 30 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Porto favoriet. 15 keer wist de ploeg van Benfica te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Benfica. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Benfica 7
Winst Porto 15
Gelijkspel 9
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 3e positie staat, terwijl we Porto terugvinden op de 1e plaats.