Nabeschouwing Benfica - Sporting Braga (6-1) || Primeira Liga 2021/2022

Zondag 7 november 2021 - 22:15 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Benfica het zondag 7 november 2021 om 22:15 uur in eigen huis op tegen Sporting Braga. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Sporting Braga live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Sporting Braga (6-1)

Het Primeira Liga duel tussen Benfica en Sporting Braga is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 6-1 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Benfica kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van A. Grimaldo. Sporting Braga kwam in de 12e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. Horta, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 37e minuut zette D. Nunez zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Benfica de leiding in de wedstrijd nam.

Na 42 minuten werd de voorsprong voor Benfica vergroot nadat R. Silva de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 48e minuut nadat R. Silva namens Benfica de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 52e minuut was het Everton van Benfica wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Namens Benfica mocht Everton in de 59e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en eindigde de wedstrijd dus met een 6-1 stand in het voordeel van Benfica.

LIVE Benfica - Sporting Braga 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Sporting Braga teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Benfica Doelpunt A. Grimaldo met assist van D. Nunez Benfica 1-0
12' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt R. Horta met assist van A. Castro Sporting Braga 1-1
23' Wissel Benfica Wissel P. Bernardo voor J. Mario Benfica
26' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Al Musrati Sporting Braga
34' Wissel Benfica Wissel Morato voor Lucas Verissimo Benfica
37' Doelpunt Benfica Doelpunt D. Nunez Benfica 2-1
42' Doelpunt Benfica Doelpunt R. Silva met assist van Everton Benfica 3-1
48' Doelpunt Benfica Doelpunt R. Silva met assist van Everton Benfica 4-1
51' Wissel Sporting Braga Wissel F. Moura voor Sequeira Sporting Braga
46' Wissel Sporting Braga Wissel Y. Couto voor Fabiano Silva Sporting Braga
46' Wissel Sporting Braga Wissel V. Oliveira voor A. Ruiz Sporting Braga
48' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Gilberto Benfica
52' Doelpunt Benfica Doelpunt Everton met assist van R. Silva Benfica 5-1
59' Doelpunt Benfica Doelpunt Everton met assist van D. Nunez Benfica 6-1
64' Wissel Sporting Braga Wissel Lucas Mineiro voor A. Castro Sporting Braga
65' Wissel Benfica Wissel G. Ramos voor D. Nunez Benfica
65' Wissel Benfica Wissel Pizzi voor Everton Benfica
65' Wissel Benfica Wissel D. Goncalves voor Gilberto Benfica
72' Wissel Sporting Braga Wissel I. Medeiros voor L. Piazon Sporting Braga
81' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Pizzi Benfica
83' Gele kaart Benfica Gele kaart voor G. Ramos Benfica
90' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Lucas Mineiro Sporting Braga
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Sporting Braga
Opstellingen Benfica - Sporting Braga
De opstellingen van Benfica en Sporting Braga zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Sporting Braga zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Sporting Braga

Benfica en Sporting Braga treffen elkaar in de 11e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Sporting Braga in de Primeira Liga vond plaats op 21 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 19 keer te winnen, terwijl Sporting Braga slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 19
Winst Sporting Braga 7
Gelijkspel 5
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 3e positie staat, terwijl we Sporting Braga terugvinden op de 5e plaats.