Nabeschouwing Boavista - Sporting CP (0-3) || Primeira Liga 2021/2022

Maandag 25 april 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Boavista het maandag 25 april 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Bessa Século XXI in Porto.

Via de Boavista - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Boavista - Sporting CP (0-3)

Het Primeira Liga duel tussen Boavista en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Manuel Mota geëindigd in een 0-3 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door M. Nunes, waarmee Sporting CP met 0-1 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van R. Abascal zorgde ervoor dat Sporting CP op 0-2 kwam te staan in de 58e minuut. Door een benutte penalty kwam Sporting CP vervolgens op 0-3. Het was Tabata die vanaf 11 meter wist te scoren in de 83e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Manuel Mota, waardoor Sporting CP dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Boavista - Sporting CP 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Boavista - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Gele kaart Boavista Gele kaart voor K. Gorre Boavista
35' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Neto Sporting CP
37' Doelpunt Sporting CP Doelpunt M. Nunes met assist van Pedro Goncalves Sporting CP 0-1
56' Wissel Sporting CP Wissel M. Ugarte voor M. Nunes Sporting CP
58' Eigen doelpunt Sporting CP Eigen doelpunt R. Abascal Sporting CP 0-2
60' Wissel Boavista Wissel Y. Njie voor Nathan Boavista
68' Wissel Sporting CP Wissel R. Vinagre voor N. Santos Sporting CP
68' Wissel Sporting CP Wissel Tabata voor Pedro Goncalves Sporting CP
69' Wissel Boavista Wissel T. Reymao voor I. Vukotic Boavista
74' Wissel Boavista Wissel L. Santos voor K. Gorre Boavista
74' Wissel Boavista Wissel Y. Hamache voor F. Ferreira Boavista
75' Wissel Boavista Wissel P. NTep voor J. De Santis Boavista
77' Wissel Sporting CP Wissel D. Braganca voor P. Sarabia Sporting CP
77' Wissel Sporting CP Wissel Z. Feddal voor S. Coates Sporting CP
79' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor G. Inacio Sporting CP
81' Gele kaart Boavista Gele kaart voor R. Abascal Boavista
83' Penalty Sporting CP Penalty Tabata Sporting CP 0-3
Video hoogtepunten en samenvatting Boavista - Sporting CP
Opstellingen Boavista - Sporting CP
De opstellingen van Boavista en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Boavista gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Boavista - Sporting CP

Boavista en Sporting CP treffen elkaar in de 31e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Mota en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Boavista en Sporting CP in de Primeira Liga vond plaats op 11 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Sporting CP favoriet. 16 keer wist de ploeg van Boavista te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Boavista. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Boavista 1
Winst Sporting CP 16
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Boavista op een 12e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 2e plaats.