Nabeschouwing Famalicão - Tondela (2-1) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 26 februari 2022 - 16:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Famalicão het zaterdag 26 februari 2022 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Tondela. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal 22 de Junho in Vila Nova de Famalicão.

Via de Famalicão - Tondela live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Famalicão - Tondela (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Famalicão en Tondela is onder leiding van scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro geëindigd in een 2-1 overwinning voor Famalicão. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 67e minuut door S. B. Banza, waarmee Famalicão met 1-0 de leiding nam. Famalicão vergrootte in de 74e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. C. Teixeira op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 92e minuut wist Tondela de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via D. Dos Anjos. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Tondela kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro, waardoor Famalicão dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Famalicão - Tondela 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Famalicão - Tondela teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Wissel Famalicão Wissel H. De La Fuente voor I. Rodrigues Famalicão
47' Gele kaart Tondela Gele kaart voor I. Undabarrena Tondela
53' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor S. B. Banza Famalicão
55' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor C. Pickel Famalicão
58' Wissel Tondela Wissel R. Barbosa voor J. Boselli Tondela
61' Gele kaart Tondela Gele kaart voor J. Hernando Tondela
66' Wissel Famalicão Wissel G. A. Assuncao voor C. Pickel Famalicão
67' Doelpunt Famalicão Doelpunt S. B. Banza met assist van A. Marin Famalicão 1-0
74' Doelpunt Famalicão Doelpunt J. C. Teixeira met assist van A. Marin Famalicão 2-0
83' Wissel Tondela Wissel D. Dos Anjos voor R. Dadashov Tondela
83' Wissel Tondela Wissel J. Aviles voor I. Undabarrena Tondela
84' Wissel Famalicão Wissel J. Cadiz voor S. B. Banza Famalicão
84' Wissel Famalicão Wissel I. Dolcek voor B. R. Rodrigues do Nascimento Famalicão
87' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor J. Cadiz Famalicão
88' Wissel Tondela Wissel E. Quaresma voor T. Almeida Tondela
88' Wissel Tondela Wissel T. Dantas voor Pedro Augusto Tondela
89' Gele kaart Tondela Gele kaart voor M. Sagnan Tondela
92' Doelpunt Tondela Doelpunt D. Dos Anjos met assist van M. Sagnan Tondela 2-1
99' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor Luiz Junior Famalicão
109' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor I. Dolcek Famalicão
Video hoogtepunten en samenvatting Famalicão - Tondela
Opstellingen Famalicão - Tondela
De opstellingen van Famalicão en Tondela zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Famalicão gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Tondela zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Famalicão - Tondela

Famalicão en Tondela treffen elkaar in de 24e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Famalicão en Tondela in de Primeira Liga vond plaats op 25 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Tondela. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Tondela favoriet. 3 keer wist de ploeg van Famalicão te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Famalicão. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Famalicão 1
Winst Tondela 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Famalicão op een 12e positie staat, terwijl we Tondela terugvinden op de 16e plaats.