Nabeschouwing Sporting CP - Benfica (0-2) || Primeira Liga 2021/2022

Zondag 17 april 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Sporting CP het zondag 17 april 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in CGD Stadium Aurélio Pereira in Alcochete.

Via de Sporting CP - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Benfica (0-2)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo geëindigd in een 0-2 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door D. Nunez, waarmee Benfica met 0-1 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist Benfica opnieuw te scoren. In de 92e minuut was het G. Dias die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Benfica.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Benfica.

LIVE Sporting CP - Benfica 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor P. Sarabia Sporting CP
14' Doelpunt Benfica Doelpunt D. Nunez met assist van J. Vertonghen Benfica 0-1
41' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Everton Benfica
51' Gele kaart Benfica Gele kaart voor J. Vertonghen Benfica
51' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Paulinho Sporting CP
58' Wissel Sporting CP Wissel M. Ugarte voor Neto Sporting CP
59' Wissel Sporting CP Wissel I. Slimani voor Pedro Goncalves Sporting CP
69' Wissel Sporting CP Wissel M. Edwards voor P. Sarabia Sporting CP
69' Wissel Sporting CP Wissel R. Esgaio voor J. Palhinha Sporting CP
74' Wissel Benfica Wissel P. Bernardo voor A. Taarabt Benfica
74' Wissel Benfica Wissel G. Dias voor Everton Benfica
75' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Taarabt Benfica
82' Wissel Benfica Wissel A. Almeida voor D. Goncalves Benfica
86' Wissel Benfica Wissel J. Mario voor G. Ramos Benfica
88' Wissel Sporting CP Wissel D. Braganca voor N. Santos Sporting CP
92' Doelpunt Benfica Doelpunt G. Dias met assist van D. Nunez Benfica 0-2
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Benfica
Opstellingen Sporting CP - Benfica
De opstellingen van Sporting CP en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Benfica

Sporting CP en Benfica treffen elkaar in de 30e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 3 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 31 duels tussen beide teams is Benfica favoriet. 14 keer wist de ploeg van Sporting CP te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Sporting CP. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 6
Winst Benfica 14
Gelijkspel 11
Totaal 31

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 2e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 3e plaats.