Nabeschouwing Sporting CP - Santa Clara (4-0) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 14 mei 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Sporting CP het zaterdag 14 mei 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Santa Clara. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Santa Clara live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Santa Clara (4-0)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Santa Clara is onder leiding van scheidsrechter Hugo Filipe Ferreira de Campos Moreira Miguel geëindigd in een 4-0 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 41e minuut door Tabata, waarmee Sporting CP met 1-0 de leiding nam. Sporting CP vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van P. Porro op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 56e minuut volgde een derde treffer van Sporting CP, waarmee P. Sarabia zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Sporting CP in de 78e minuut, nadat M. Edwards de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Sporting CP.

LIVE Sporting CP - Santa Clara 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Santa Clara teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Tabata Sporting CP 1-0
51' Doelpunt Sporting CP Doelpunt P. Porro met assist van N. Santos Sporting CP 2-0
56' Doelpunt Sporting CP Doelpunt P. Sarabia met assist van Pedro Goncalves Sporting CP 3-0
57' Wissel Santa Clara Wissel P. Gomez voor R. Costa Santa Clara
59' Wissel Sporting CP Wissel M. Edwards voor Tabata Sporting CP
59' Wissel Sporting CP Wissel M. Ugarte voor J. Palhinha Sporting CP
62' Wissel Sporting CP Wissel R. Ribeiro voor P. Sarabia Sporting CP
66' Wissel Santa Clara Wissel R. Oliveira voor J. R. Romao Santa Clara
66' Wissel Santa Clara Wissel O. Barreto voor Ricardinho Santa Clara
67' Wissel Santa Clara Wissel K. Tagawa voor M. Mohebi Santa Clara
69' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor R. Oliveira Santa Clara
71' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor D. Braganca Sporting CP
73' Wissel Santa Clara Wissel Nene voor H. Morita Santa Clara
75' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor P. Gomez Santa Clara
78' Doelpunt Sporting CP Doelpunt M. Edwards met assist van G. Inacio Sporting CP 4-0
79' Wissel Sporting CP Wissel Andre Paulo voor J. Virginia Sporting CP
79' Wissel Sporting CP Wissel J. Marsa voor S. Coates Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Santa Clara
Opstellingen Sporting CP - Santa Clara
De opstellingen van Sporting CP en Santa Clara zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Santa Clara zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Santa Clara

Sporting CP en Santa Clara treffen elkaar in de 34e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hugo Filipe Ferreira de Campos Moreira Miguel en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Santa Clara in de Primeira Liga vond plaats op 7 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Santa Clara. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Santa Clara slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 6
Winst Santa Clara 1
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 2e positie staat, terwijl we Santa Clara terugvinden op de 7e plaats.