Nabeschouwing Vitória Guimarães - Tondela (5-2) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 11 december 2021 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Vitória Guimarães het zaterdag 11 december 2021 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Tondela. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Dom Afonso Henriques in Guimarães.

Via de Vitória Guimarães - Tondela live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitória Guimarães - Tondela (5-2)

Het Primeira Liga duel tussen Vitória Guimarães en Tondela is onder leiding van scheidsrechter Fábio Oliveira Melo geëindigd in een 5-2 overwinning voor Vitória Guimarães. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 18 minuten. J. Pedro maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Tondela vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Tondela vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van I. Undabarrena op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het T. Silva van Vitória SC die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

O. Estupinan zette Vitória SC even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Fábio Oliveira Melo toegekende penalty wist te benutten. In de 61e minuut werd J. Hernando van Tondela met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Vitória SC met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen. In de 62e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Vitória SC speler M. Edwards. Even later viel in de 83e minuut opnieuw een doelpunt. Het was M. Edwards van Vitória SC die de score op 4-2 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door R. Lameiras van Vitória SC die daarmee in de 88e minuut de eindstand bepaalde: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Fábio Oliveira Melo bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Vitória Guimarães.

LIVE Vitória Guimarães - Tondela 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitória Guimarães - Tondela teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor T. Handel Vitória SC
14' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor T. Borevkovic Vitória SC
18' Penalty Tondela Penalty J. Pedro Tondela 0-1
27' Doelpunt Tondela Doelpunt I. Undabarrena met assist van S. Agra Tondela 0-2
28' Gele kaart Tondela Gele kaart voor T. Almeida Tondela
32' Penalty Vitória SC Penalty T. Silva Vitória SC 1-2
40' Gele kaart Tondela Gele kaart voor E. Quaresma Tondela
41' Penalty Vitória SC Penalty O. Estupinan Vitória SC 2-2
45' Gele kaart Vitória SC Gele kaart voor A. Mumin Vitória SC
50' Gele kaart Tondela Gele kaart voor M. N. Khacef Tondela
46' Wissel Vitória SC Wissel B. Duarte voor T. Handel Vitória SC
56' Wissel Tondela Wissel J. Hernando voor E. Quaresma Tondela
56' Wissel Tondela Wissel N. Borges voor M. N. Khacef Tondela
57' Gele kaart Tondela Gele kaart voor N. Borges Tondela
61' Rode kaart Tondela Rode kaart voor J. Hernando Tondela
62' Penalty Vitória SC Penalty M. Edwards Vitória SC 3-2
63' Wissel Vitória SC Wissel N. Janvier voor A. Almeida Vitória SC
63' Wissel Vitória SC Wissel R. Quaresma voor Rochinha Vitória SC
74' Wissel Tondela Wissel Pedro Augusto voor T. Dantas Tondela
74' Wissel Tondela Wissel R. Alves voor T. Almeida Tondela
74' Wissel Vitória SC Wissel A. Semedo voor O. Estupinan Vitória SC
78' Wissel Tondela Wissel R. Barbosa voor S. Agra Tondela
83' Doelpunt Vitória SC Doelpunt M. Edwards Vitória SC 4-2
84' Wissel Vitória SC Wissel R. Lameiras voor M. Edwards Vitória SC
88' Doelpunt Vitória SC Doelpunt R. Lameiras met assist van B. Duarte Vitória SC 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Vitória Guimarães - Tondela
Opstellingen Vitória Guimarães - Tondela
De opstellingen van Vitória Guimarães en Tondela zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitória Guimarães gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Tondela zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Vitória Guimarães - Tondela

Vitória Guimarães en Tondela treffen elkaar in de 14e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fábio Oliveira Melo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Vitória Guimarães en Tondela in de Primeira Liga vond plaats op 4 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Tondela. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Vitória Guimarães favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Tondela slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Vitória Guimarães 7
Winst Tondela 4
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Vitória Guimarães op een 8e positie staat, terwijl we Tondela terugvinden op de 11e plaats.