Nabeschouwing Belenenses - Arouca (2-1) || Primeira Liga 2021/2022

Zondag 9 januari 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Belenenses het zondag 9 januari 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Arouca. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Nacional in Jamor.

Via de Belenenses - Arouca live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Belenenses - Arouca (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Belenenses en Arouca is onder leiding van scheidsrechter Manuel António Rodrigues Oliveira geëindigd in een 2-1 overwinning voor Belenenses. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor A. Silva in de 6e minuut, waardoor Arouca met een man minder kwam te staan. In de 18e minuut kreeg T. Phete van Belenenses voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Belenenses de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. De eerste goal werd in de 37e minuut gemaakt door O. Dabbagh waardoor Arouca met 0-1 aan de leiding kwam.

Met deze stand gingen beide teams de rust in. In de tweede helft scoorde N. Varela de gelijkmaker voor Belenenses in de 73e minuut, waardoor beide teams weer op gelijke hoogte stonden. In de 76e minuut moest Arouca verder met een man minder, nadat O. Dabbagh een tweede gele kaart kreeg. In de 93e minuut nam Belenenses de leiding na een doelpunt van A. Camara.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Manuel António Rodrigues Oliveira, waardoor Belenenses dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Belenenses - Arouca 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Belenenses - Arouca teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Rode kaart Arouca Rode kaart voor A. Silva Arouca
11' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor T. Phete Belenenses
18' Tweede gele kaart Belenenses Tweede gele kaart voor T. Phete Belenenses
25' Wissel Arouca Wissel O. Dabbagh voor P. Moreira Arouca
37' Doelpunt Arouca Doelpunt O. Dabbagh met assist van J. Basso Arouca 0-1
38' Wissel Belenenses Wissel N. Pedro voor A. Lukovic Belenenses
43' Gele kaart Arouca Gele kaart voor Arsenio Arouca
47' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor S. Sithole Belenenses
53' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor A. Sousa Belenenses
57' Wissel Belenenses Wissel N. Varela voor C. Akas Belenenses
57' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Diogo Calila Belenenses
59' Gele kaart Arouca Gele kaart voor O. Dabbagh Arouca
65' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor N. Pedro Belenenses
70' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Safira Belenenses
73' Doelpunt Belenenses Doelpunt N. Varela Belenenses 1-1
76' Tweede gele kaart Arouca Tweede gele kaart voor O. Dabbagh Arouca
80' Wissel Arouca Wissel Adilio voor Arsenio Arouca
80' Wissel Arouca Wissel T. Esgaio voor Quaresma Arouca
81' Wissel Belenenses Wissel D. Henriques voor Safira Belenenses
81' Wissel Belenenses Wissel A. Ndour voor S. Sithole Belenenses
86' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Y. Tavares Belenenses
88' Wissel Arouca Wissel Pite voor L. Silva Arouca
93' Doelpunt Belenenses Doelpunt A. Camara met assist van N. Varela Belenenses 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Belenenses - Arouca
Opstellingen Belenenses - Arouca
De opstellingen van Belenenses en Arouca zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Belenenses gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Arouca zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Belenenses - Arouca

Belenenses en Arouca treffen elkaar in de 17e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel António Rodrigues Oliveira en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Belenenses en Arouca in de Primeira Liga vond plaats op 27 februari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Belenenses. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Belenenses favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Arouca slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Belenenses 3
Winst Arouca 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Belenenses op een 18e positie staat, terwijl we Arouca terugvinden op de 16e plaats.