Nabeschouwing Belenenses - Famalicão (2-3) || Primeira Liga 2021/2022

Maandag 9 mei 2022 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Belenenses het maandag 9 mei 2022 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Famalicão. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Nacional in Jamor.

Via de Belenenses - Famalicão live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Belenenses - Famalicão (2-3)

Het Primeira Liga duel tussen Belenenses en Famalicão is onder leiding van scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro geëindigd in een 2-3 overwinning voor Famalicão. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Alex zette Belenenses op een 1-0 voorsprong in de 44e minuut van de wedstrijd. Famalicão kwam in de 67e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Marin, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 76e minuut zette B. R. Rodrigues do Nascimento zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Famalicão de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Y. Baraye in de 93e minuut de 2-2 maakte namens Belenenses. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Famalicão dat in de 95e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Rodrigues Pepe de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Hélder Miguel Azevedo Malheiro bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Famalicão.

LIVE Belenenses - Famalicão 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Belenenses - Famalicão teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Y. Tavares Belenenses
44' Eigen doelpunt Belenenses Eigen doelpunt Alex Belenenses 1-0
67' Doelpunt Famalicão Doelpunt A. Marin met assist van Rodrigues Pepe Famalicão 1-1
74' Wissel Famalicão Wissel B. R. Rodrigues do Nascimento voor I. Rodrigues Famalicão
74' Wissel Famalicão Wissel S. B. Banza voor J. Cadiz Famalicão
76' Doelpunt Famalicão Doelpunt B. R. Rodrigues do Nascimento met assist van S. B. Banza Famalicão 1-2
77' Wissel Belenenses Wissel Safira voor R. Camacho Belenenses
78' Wissel Belenenses Wissel Chico Teixeira voor Braima Belenenses
78' Wissel Belenenses Wissel Lica voor Diogo Calila Belenenses
82' Wissel Famalicão Wissel G. A. Assuncao voor J. C. Teixeira Famalicão
90' Wissel Famalicão Wissel D. Queiros voor Riccieli Famalicão
92' Gele kaart Famalicão Gele kaart voor S. B. Banza Famalicão
92' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor A. Sousa Belenenses
93' Doelpunt Belenenses Doelpunt Y. Baraye Belenenses 2-2
95' Doelpunt Famalicão Doelpunt Rodrigues Pepe met assist van C. Pickel Famalicão 2-3
96' Gele kaart Belenenses Gele kaart voor Carraca Belenenses
Video hoogtepunten en samenvatting Belenenses - Famalicão
Opstellingen Belenenses - Famalicão
De opstellingen van Belenenses en Famalicão zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Belenenses gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Famalicão zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Belenenses - Famalicão

Belenenses en Famalicão treffen elkaar in de 33e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Hélder Miguel Azevedo Malheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Belenenses en Famalicão in de Primeira Liga vond plaats op 13 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Famalicão. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide teams is Famalicão favoriet. 3 keer wist de ploeg van Belenenses te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Belenenses. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Belenenses 0
Winst Famalicão 3
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Belenenses op een 18e positie staat, terwijl we Famalicão terugvinden op de 13e plaats.