Nabeschouwing Estoril - Benfica (1-5) || Primeira Liga 2022/2023

Zondag 6 november 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2022/2023 neemt Estoril het zondag 6 november 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio António Coimbra da Mota in Estoril.

Via de Estoril - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Estoril - Benfica (1-5)

Het Primeira Liga duel tussen Estoril en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Nuno Miguel Serrano Almeida geëindigd in een 1-5 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door P. Musa, waarmee Benfica met 0-1 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Silva op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 40e minuut volgde een derde treffer van Benfica, waarmee A. Silva zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Benfica geen gas terug, waardoor in de 67e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Joao Mario. De 0-5 voor Benfica volgde even later in de 89e minuut nadat M. Ristic namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 91e minuut en kwam op naam te staan van Estoril speler S. Andrade, die daarmee tekende voor de 1-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nuno Miguel Serrano Almeida bij een 1-5 eindstand in het voordeel van Benfica.

LIVE Estoril - Benfica 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Estoril - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt Benfica Doelpunt P. Musa met assist van A. Grimaldo Benfica 0-1
30' Doelpunt Benfica Doelpunt A. Silva met assist van Chiquinho Benfica 0-2
40' Doelpunt Benfica Doelpunt A. Silva met assist van Florentino Benfica 0-3
63' Wissel Estoril Wissel S. Delos voor R. Martins Estoril
63' Wissel Estoril Wissel T. Araujo voor Erison Estoril
64' Wissel Estoril Wissel Joao Carlos voor S. J. Lea Estoril
65' Wissel Benfica Wissel Henrique Araujo voor P. Musa Benfica
66' Wissel Benfica Wissel D. Neres voor Chiquinho Benfica
66' Wissel Benfica Wissel D. Goncalves voor Rafa Silva Benfica
67' Doelpunt Benfica Doelpunt Joao Mario met assist van D. Neres Benfica 0-4
75' Wissel Estoril Wissel S. Andrade voor L. Africo Estoril
76' Wissel Estoril Wissel G. Tavares voor T. Santos Estoril
77' VAR: Afgekeurd doelpunt H. Pereira Araújo Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel H. Pereira Araújo Benfica
85' Wissel Benfica Wissel M. Ristic voor A. Grimaldo Benfica
89' Doelpunt Benfica Doelpunt M. Ristic met assist van Florentino Benfica 0-5
90' Wissel Benfica Wissel Gilberto voor A. Bah Benfica
91' Doelpunt Estoril Doelpunt S. Andrade met assist van G. Tavares Estoril 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Estoril - Benfica
Opstellingen Estoril - Benfica
De opstellingen van Estoril en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Estoril gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Estoril - Benfica

Estoril en Benfica treffen elkaar in de 12e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nuno Miguel Serrano Almeida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Estoril en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 20 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide teams is Benfica favoriet. 12 keer wist de ploeg van Estoril te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Estoril. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Estoril 0
Winst Benfica 12
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Estoril op een 10e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 1e plaats.