Nabeschouwing Porto - Boavista (4-1) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 30 oktober 2021 - 18:00 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Porto het zaterdag 30 oktober 2021 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Boavista. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Boavista live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Boavista (4-1)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Boavista is onder leiding van scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins geëindigd in een 4-1 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 21e minuut door L. Diaz, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Boavista kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Y. Hamache, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 41e minuut zette Evanilson zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Porto de leiding in de wedstrijd nam.

Na 47 minuten werd de voorsprong voor Porto vergroot nadat Evanilson de 3-1 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 96e minuut wist D. Loader namens Porto de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tiago Bruno Lopes Martins bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Porto.

LIVE Porto - Boavista 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Boavista teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Wissel Boavista Wissel P. Malheiro voor R. Cannon Boavista
21' Doelpunt Porto Doelpunt L. Diaz met assist van Joao Mario Porto 1-0
26' Gele kaart Boavista Gele kaart voor P. Musa Boavista
30' Doelpunt Boavista Doelpunt Y. Hamache met assist van G. Makouta Boavista 1-1
38' Gele kaart Boavista Gele kaart voor G. Affonso Boavista
41' Doelpunt Porto Doelpunt Evanilson met assist van M. Taremi Porto 2-1
42' VAR: Afgekeurd doelpunt M. Taremi Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel M. Taremi Porto
46' Wissel Boavista Wissel S. Perez voor T. Reymao Boavista
47' Doelpunt Porto Doelpunt Evanilson met assist van M. Taremi Porto 3-1
54' Wissel Porto Wissel Sergio Oliveira voor M. Uribe Porto
57' Gele kaart Boavista Gele kaart voor K. Gorre Boavista
60' Gele kaart Porto Gele kaart voor Pepe Porto
61' Gele kaart Porto Gele kaart voor Otavio Porto
62' Gele kaart Porto Gele kaart voor M. Taremi Porto
70' Wissel Porto Wissel F. Conceicao voor M. Taremi Porto
70' Wissel Porto Wissel M. Grujic voor Otavio Porto
71' Wissel Boavista Wissel T. Morais voor P. Musa Boavista
71' Wissel Boavista Wissel Y. Njie voor K. Gorre Boavista
82' Gele kaart Boavista Gele kaart voor S. Perez Boavista
83' Wissel Porto Wissel D. Loader voor Evanilson Porto
83' Wissel Porto Wissel F. Vieira voor Vitinha Porto
85' Wissel Boavista Wissel I. Vukotic voor G. Makouta Boavista
90' Gele kaart Porto Gele kaart voor I. Marcano Porto
96' Doelpunt Porto Doelpunt D. Loader met assist van L. Diaz Porto 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Boavista
Opstellingen Porto - Boavista
De opstellingen van Porto en Boavista zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Boavista zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Boavista

Porto en Boavista treffen elkaar in de 10e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Boavista in de Primeira Liga vond plaats op 13 februari 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Boavista slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 15
Winst Boavista 1
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 2e positie staat, terwijl we Boavista terugvinden op de 8e plaats.