Nabeschouwing Porto - Gil Vicente (1-1) || Primeira Liga 2021/2022

Zondag 27 februari 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Porto het zondag 27 februari 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Gil Vicente. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Gil Vicente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Gil Vicente (1-1)

De Primeira Liga 2021/2022 wedstrijd tussen Porto en Gil Vicente geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Carvalho in de 2e minuut, waardoor Gil Vicente met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 62 minuten was het F. Navarro die Gil Vicente op een 0-1 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Evanilson namens Porto in de 66e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Porto - Gil Vicente 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Gil Vicente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Rode kaart Gil Vicente Rode kaart voor Carvalho Gil Vicente
31' Wissel Porto Wissel Galeno voor S. Eustaquio Porto
62' Doelpunt Gil Vicente Doelpunt F. Navarro met assist van S. Lino Gil Vicente 0-1
64' Wissel Gil Vicente Wissel M. Bueno voor K. Fujimoto Gil Vicente
66' Doelpunt Porto Doelpunt Evanilson met assist van M. Taremi Porto 1-1
67' Wissel Porto Wissel F. Conceicao voor Galeno Porto
67' Wissel Porto Wissel F. Vieira voor Joao Mario Porto
68' Gele kaart Gil Vicente Gele kaart voor Ruben Gil Vicente
78' Wissel Porto Wissel T. Martinez voor Vitinha Porto
78' Wissel Porto Wissel Wendell voor Zaidu Porto
81' Wissel Gil Vicente Wissel B. Aouacheria voor A. Leautey Gil Vicente
81' Wissel Gil Vicente Wissel E. Hackman voor F. Navarro Gil Vicente
81' Gele kaart Porto Gele kaart voor C. Mbemba Porto
90' Wissel Gil Vicente Wissel G. Aburjania voor Pedrinho Gil Vicente
98' Gele kaart Porto Gele kaart voor F. Cardoso Porto
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Gil Vicente
Opstellingen Porto - Gil Vicente
De opstellingen van Porto en Gil Vicente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Gil Vicente zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Gil Vicente

Porto en Gil Vicente treffen elkaar in de 24e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Mota en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Gil Vicente in de Primeira Liga vond plaats op 24 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Gil Vicente slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 12
Winst Gil Vicente 2
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 1e positie staat, terwijl we Gil Vicente terugvinden op de 5e plaats.