Nabeschouwing Porto - Portimonense (7-0) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 16 april 2022 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Porto het zaterdag 16 april 2022 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Portimonense. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Do Dragão in Porto.

Via de Porto - Portimonense live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Porto - Portimonense (7-0)

Het Primeira Liga duel tussen Porto en Portimonense is onder leiding van scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins geëindigd in een 7-0 overwinning voor Porto. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door M. Taremi, waarmee Porto met 1-0 de leiding nam. Porto vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Grujic op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Porto vervolgens op 3-0. Het was M. Taremi die vanaf 11 meter wist te scoren in de 34e minuut.

Ook na de derde treffer nam Porto geen gas terug, waardoor in de 40e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Evanilson. De 5-0 voor Porto volgde even later in de 47e minuut nadat M. Taremi namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 55e minuut was het Pepe van Porto wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Namens Porto mocht Evanilson in de 60e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 7-0.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Tiago Bruno Lopes Martins en eindigde de wedstrijd dus met een 7-0 stand in het voordeel van Porto, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Porto - Portimonense 7-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Porto - Portimonense teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Porto Doelpunt M. Taremi met assist van F. Vieira Porto 1-0
28' Doelpunt Porto Doelpunt M. Grujic met assist van M. Taremi Porto 2-0
34' Penalty Porto Penalty M. Taremi Porto 3-0
40' Doelpunt Porto Doelpunt Evanilson Porto 4-0
46' Wissel Porto Wissel F. Conceicao voor Otavio Porto
46' Wissel Porto Wissel Wendell voor Zaidu Porto
47' Doelpunt Porto Doelpunt M. Taremi met assist van F. Vieira Porto 5-0
55' Doelpunt Porto Doelpunt Pepe met assist van Vitinha Porto 6-0
60' Doelpunt Porto Doelpunt Evanilson Porto 7-0
63' Wissel Porto Wissel T. Martinez voor M. Taremi Porto
64' Wissel Porto Wissel F. Cardoso voor Pepe Porto
64' Wissel Porto Wissel S. Eustaquio voor Vitinha Porto
72' Wissel Portimonense Wissel B. Reis voor Carlinhos Portimonense
80' Wissel Portimonense Wissel P. Estrela voor Fabricio Portimonense
80' Wissel Portimonense Wissel D. M. Costa Rodrigues voor H. Jocu Portimonense
81' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor W. Aponza Portimonense
84' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor J. Dacosta Portimonense
Video hoogtepunten en samenvatting Porto - Portimonense
Opstellingen Porto - Portimonense
De opstellingen van Porto en Portimonense zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Porto gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Portimonense zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Porto - Portimonense

Porto en Portimonense treffen elkaar in de 30e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tiago Bruno Lopes Martins en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Porto en Portimonense in de Primeira Liga vond plaats op 3 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Porto. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Porto favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Portimonense slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Porto 10
Winst Portimonense 0
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Porto op een 1e positie staat, terwijl we Portimonense terugvinden op de 12e plaats.