Nabeschouwing Santa Clara - Marítimo (2-1) || Primeira Liga 2022/2023

Zondag 4 september 2022 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2022/2023 neemt Santa Clara het zondag 4 september 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Marítimo. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio de São Miguel in Ponta Delgada.

Via de Santa Clara - Marítimo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Santa Clara - Marítimo (2-1)

Het Primeira Liga duel tussen Santa Clara en Marítimo is onder leiding van scheidsrechter Gustavo Fernandes Correia geëindigd in een 2-1 overwinning voor Santa Clara. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door Xadas, waarmee Marítimo met 0-1 de leiding nam. Marítimo kreeg via Joel in de 42e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Gustavo Fernandes Correia de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Door een benutte penalty kwam Santa Clara vervolgens op 1-1. Het was Allano die vanaf 11 meter wist te scoren in de 52e minuut.

In de 53e minuut werd A. Vidigal van Marítimo met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Marítimo het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 60e was het Santa Clara dat op voorsprong kwam te staan na een goal van Matheus Babi.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gustavo Fernandes Correia, waardoor Santa Clara dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Santa Clara - Marítimo 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Santa Clara - Marítimo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Wissel Marítimo Wissel E. Costa voor P. Moreno Marítimo
14' Wissel Marítimo Wissel M. Mosquera voor M. Costa Marítimo
15' Gele kaart Marítimo Gele kaart voor D. Mendes Marítimo
36' Doelpunt Marítimo Doelpunt Xadas met assist van M. Mosquera Marítimo 0-1
39' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor Paulo Santa Clara
42' Penalty gemist Marítimo Penalty gemist Joel Marítimo
46' Wissel Santa Clara Wissel Allano voor X. Quintilla Santa Clara
46' Wissel Santa Clara Wissel Ricardinho voor Rildo Santa Clara
52' Penalty Santa Clara Penalty Allano Santa Clara 1-1
53' Rode kaart Marítimo Rode kaart voor A. Vidigal Marítimo
54' Gele kaart Marítimo Gele kaart voor Joel Marítimo
57' Gele kaart Marítimo Gele kaart voor M. Mosquera Marítimo
60' Doelpunt Santa Clara Doelpunt Matheus Babi met assist van Adriano Santa Clara 2-1
67' Wissel Marítimo Wissel A. Zarzana voor Xadas Marítimo
67' Wissel Marítimo Wissel R. Brito voor D. Mendes Marítimo
67' Wissel Marítimo Wissel L. Vega voor J. Sonora Marítimo
71' Wissel Santa Clara Wissel A. Carvalho voor Adriano Santa Clara
71' Wissel Santa Clara Wissel K. Tagawa voor Matheus Babi Santa Clara
77' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor K. Boateng Santa Clara
86' Wissel Santa Clara Wissel C. Gonzalez voor P. Sagna Santa Clara
91' Gele kaart Santa Clara Gele kaart voor A. Carvalho Santa Clara
99' Gele kaart Marítimo Gele kaart voor R. Brito Marítimo
Video hoogtepunten en samenvatting Santa Clara - Marítimo
Opstellingen Santa Clara - Marítimo
De opstellingen van Santa Clara en Marítimo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Santa Clara gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Marítimo zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Santa Clara - Marítimo

Santa Clara en Marítimo treffen elkaar in de 5e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gustavo Fernandes Correia en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Santa Clara en Marítimo in de Primeira Liga vond plaats op 23 april 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Marítimo favoriet. 4 keer wist de ploeg van Santa Clara te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Santa Clara. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Santa Clara 2
Winst Marítimo 4
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Santa Clara op een 16e positie staat, terwijl we Marítimo terugvinden op de 18e plaats.