Nabeschouwing Sporting Braga - Benfica (3-2) || Primeira Liga 2021/2022

Vrijdag 1 april 2022 - 21:15 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Sporting Braga het vrijdag 1 april 2022 om 21:15 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Braga in Braga.

Via de Sporting Braga - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Braga - Benfica (3-2)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting Braga en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho geëindigd in een 3-2 overwinning voor Sporting Braga. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door I. Medeiros, waarmee Sporting Braga met 1-0 de leiding nam. Sporting Braga vergrootte in de 59e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Horta op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Benfica vervolgens op 2-1. Het was D. Nunez die vanaf 11 meter wist te scoren in de 74e minuut.

Na 77 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Mario de 2-2 maakte voor Benfica. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Sporting Braga dat in de 79e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat V. Oliveira de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Luis Miguel Branco Godinho en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Sporting Braga.

LIVE Sporting Braga - Benfica 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Braga - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor A. Ruiz Sporting Braga
26' Gele kaart Benfica Gele kaart voor J. Vertonghen Benfica
28' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt I. Medeiros Sporting Braga 1-0
30' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Al Musrati Sporting Braga
46' Wissel Sporting Braga Wissel V. Oliveira voor A. Ruiz Sporting Braga
46' Wissel Benfica Wissel D. Nunez voor Everton Benfica
46' Wissel Benfica Wissel J. Mario voor G. Ramos Benfica
56' Wissel Sporting Braga Wissel Y. Couto voor I. Medeiros Sporting Braga
59' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt A. Horta met assist van R. Horta Sporting Braga 2-0
65' Wissel Benfica Wissel P. Bernardo voor S. Meite Benfica
65' Wissel Benfica Wissel H. Seferovic voor R. Yaremchuk Benfica
65' Wissel Benfica Wissel D. Goncalves voor J. Vertonghen Benfica
74' Penalty Benfica Penalty D. Nunez Benfica 2-1
77' Doelpunt Benfica Doelpunt J. Mario met assist van D. Nunez Benfica 2-2
77' Wissel Sporting Braga Wissel A. Castro voor A. Horta Sporting Braga
78' Wissel Sporting Braga Wissel F. Moura voor R. Gomes Sporting Braga
79' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt V. Oliveira met assist van Al Musrati Sporting Braga 3-2
96' Wissel Sporting Braga Wissel B. Couto voor R. Horta Sporting Braga
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Braga - Benfica
Opstellingen Sporting Braga - Benfica
De opstellingen van Sporting Braga en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Braga gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting Braga - Benfica

Sporting Braga en Benfica treffen elkaar in de 28e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Braga en Benfica in de Primeira Liga vond plaats op 7 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide teams is Benfica favoriet. 20 keer wist de ploeg van Sporting Braga te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Sporting Braga. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sporting Braga 7
Winst Benfica 20
Gelijkspel 5
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting Braga op een 4e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 3e plaats.