Nabeschouwing Sporting Braga - Marítimo (5-0) || Primeira Liga 2022/2023

Zondag 21 augustus 2022 - 19:00 uur

In de Primeira Liga 2022/2023 neemt Sporting Braga het zondag 21 augustus 2022 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Marítimo. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Braga in Braga.

Via de Sporting Braga - Marítimo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Braga - Marítimo (5-0)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting Braga en Marítimo is onder leiding van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre geëindigd in een 5-0 overwinning voor Sporting Braga. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door Vítor Oliveira, waarmee Sporting Braga met 1-0 de leiding nam. Sporting Braga vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Iuri Medeiros op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut volgde een derde treffer van Sporting Braga, waarmee S. Banza zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Sporting Braga geen gas terug, waardoor in de 65e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Abel Ruiz. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Sporting Braga. Deze werd gescoord door Rodrigo Gomes in de 88e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter António Emanuel Carvalho Nobre bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Sporting Braga.

LIVE Sporting Braga - Marítimo 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Braga - Marítimo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Vítor Oliveira met assist van André Horta Sporting Braga 1-0
20' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Iuri Medeiros Sporting Braga
25' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Fabiano Sporting Braga
42' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Iuri Medeiros Sporting Braga 2-0
45' Gele kaart Marítimo Gele kaart voor S. Beltrame Marítimo
46' Wissel Marítimo Wissel Antonio Zarzana voor Miguel Sousa Marítimo
46' Wissel Marítimo Wissel Zainadine Júnior voor Vitor Costa Marítimo
57' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt S. Banza met assist van Iuri Medeiros Sporting Braga 3-0
59' Wissel Sporting Braga Wissel Abel Ruiz voor Vítor Oliveira Sporting Braga
59' Wissel Sporting Braga Wissel Álvaro Djaló voor Iuri Medeiros Sporting Braga
61' Wissel Marítimo Wissel Pablo Moreno voor Edgar Costa Marítimo
65' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Abel Ruiz met assist van Álvaro Djaló Sporting Braga 4-0
67' Wissel Sporting Braga Wissel Diego Lainez voor Ricardo Horta Sporting Braga
71' Wissel Marítimo Wissel L. Albornoz voor Diogo Mendes Marítimo
76' Wissel Marítimo Wissel J. Ramírez voor J. Tagueu Marítimo
79' Wissel Sporting Braga Wissel Castro voor André Horta Sporting Braga
79' Wissel Sporting Braga Wissel Rodrigo Gomes voor S. Banza Sporting Braga
83' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Diego Lainez Sporting Braga
88' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Rodrigo Gomes met assist van Diego Lainez Sporting Braga 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Braga - Marítimo
Opstellingen Sporting Braga - Marítimo
De opstellingen van Sporting Braga en Marítimo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Braga gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Marítimo zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting Braga - Marítimo

Sporting Braga en Marítimo treffen elkaar in de 3e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Braga en Marítimo in de Primeira Liga vond plaats op 15 januari 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Marítimo. Op basis van de afgelopen 32 duels tussen beide ploegen is Sporting Braga favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Marítimo slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting Braga 18
Winst Marítimo 10
Totaal 32

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting Braga op een 6e positie staat, terwijl we Marítimo terugvinden op de 17e plaats.