Nabeschouwing Sporting Braga - Sporting CP (1-2) || Primeira Liga 2021/2022

Zaterdag 14 augustus 2021 - 21:30 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Sporting Braga het zaterdag 14 augustus 2021 om 21:30 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio Municipal de Braga in Braga.

Via de Sporting Braga - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Braga - Sporting CP (1-2)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting Braga en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho geëindigd in een 1-2 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door J. Cabral, waarmee Sporting CP met 0-1 de leiding nam. Sporting CP vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Pedro Goncalves op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut kreeg M. Reis van Sporting CP voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Sporting CP de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat A. Ruiz namens Sporting Braga in de 92e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho, waardoor Sporting CP dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting Braga - Sporting CP 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Braga - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor R. Silva Sporting Braga
37' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Fransergio Sporting Braga
40' Doelpunt Sporting CP Doelpunt J. Cabral met assist van R. Esgaio Sporting CP 0-1
50' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Pedro Goncalves met assist van J. Cabral Sporting CP 0-2
55' Wissel Sporting Braga Wissel M. Gonzalez voor L. Piazon Sporting Braga
55' Wissel Sporting Braga Wissel A. Horta voor Fransergio Sporting Braga
57' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor S. Coates Sporting CP
61' Wissel Sporting CP Wissel N. Santos voor J. Cabral Sporting CP
61' Wissel Sporting CP Wissel M. Reis voor R. Vinagre Sporting CP
69' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor W. Galeno Sporting Braga
70' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Reis Sporting CP
73' Wissel Sporting Braga Wissel I. Medeiros voor F. Martins Sporting Braga
80' Tweede gele kaart Sporting CP Tweede gele kaart voor M. Reis Sporting CP
83' Wissel Sporting CP Wissel T. Tomas voor Paulinho Sporting CP
83' Wissel Sporting CP Wissel P. Porro voor Pedro Goncalves Sporting CP
83' Wissel Sporting Braga Wissel R. Fonte voor R. Silva Sporting Braga
83' Wissel Sporting Braga Wissel R. Fernandes voor W. Galeno Sporting Braga
92' Wissel Sporting CP Wissel M. Ugarte voor J. Palhinha Sporting CP
92' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt A. Ruiz met assist van F. Silva Sporting Braga 1-2
94' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor A. Adan Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Braga - Sporting CP
Opstellingen Sporting Braga - Sporting CP
De opstellingen van Sporting Braga en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Braga gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting Braga - Sporting CP

Sporting Braga en Sporting CP treffen elkaar in de 2e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luis Miguel Branco Godinho en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Braga en Sporting CP in de Primeira Liga vond plaats op 25 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Sporting CP favoriet. 20 keer wist de ploeg van Sporting Braga te winnen, tegenover 9 winstpartijen voor Sporting Braga. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sporting Braga 9
Winst Sporting CP 20
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting Braga op een 8e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 4e plaats.