Nabeschouwing Sporting CP - Portimonense (3-2) || Primeira Liga 2021/2022

Woensdag 29 december 2021 - 22:00 uur

In de Primeira Liga 2021/2022 neemt Sporting CP het woensdag 29 december 2021 om 22:00 uur in eigen huis op tegen Portimonense. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio José Alvalade in Lisboa.

Via de Sporting CP - Portimonense live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting CP - Portimonense (3-2)

Het Primeira Liga duel tussen Sporting CP en Portimonense is onder leiding van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre geëindigd in een 3-2 overwinning voor Sporting CP. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 22e minuut dacht Portimonense op voorsprong te komen via een doelpunt van Gonçalo Esteves. Helaas voor Portimonense werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 58e minuut kreeg Pedro Sá van Portimonense voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Portimonense de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. De eerste goal werd in de 65e minuut gemaakt door Paulinho waardoor Sporting CP met 1-1 aan de leiding kwam.

In de 92e minuut scoorde Sana Gomes namens Portimonense. Scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre, waardoor Sporting CP dankzij een 3-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sporting CP - Portimonense 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting CP - Portimonense teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Matheus Reis Sporting CP 0-1
22' Eigen doelpunt Portimonense Eigen doelpunt Gonçalo Esteves Portimonense
30' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Pote Portimonense
30' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Willyan Sporting CP
48' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Paulinho Sporting CP
48' Gele kaart Portimonense Gele kaart voor Pedro Sá Portimonense
55' Wissel Sporting CP Wissel Daniel Bragança voor João Palhinha Sporting CP
58' Tweede gele kaart Portimonense Tweede gele kaart voor Pedro Sá Portimonense
60' Wissel Sporting CP Wissel Geny voor Ricardo Esgaio Sporting CP
63' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Matheus Nunes Sporting CP
65' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Paulinho met assist van Nuno Santos Sporting CP 1-1
68' Wissel Portimonense Wissel Henrique Jocú voor Fabricio Portimonense
76' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Paulinho Sporting CP 2-1
83' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Paulinho met assist van Pote Sporting CP 3-1
85' Wissel Portimonense Wissel Renato Júnior voor S. Nakajima Portimonense
85' Wissel Portimonense Wissel Anderson Oliveira voor Fali Candé Portimonense
85' Wissel Portimonense Wissel Luquinhas voor Ewerton Portimonense
90' Wissel Sporting CP Wissel Tiago Tomás voor Paulinho Sporting CP
92' Wissel Portimonense Wissel Lucas Possignolo voor Willyan Portimonense 3-2
92' Doelpunt Portimonense Doelpunt Sana Gomes met assist van I. Angulo Portimonense
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting CP - Portimonense
Opstellingen Sporting CP - Portimonense
De opstellingen van Sporting CP en Portimonense zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting CP gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Portimonense zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting CP - Portimonense

Sporting CP en Portimonense treffen elkaar in de 16e speelronde van de Primeira Liga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter António Emanuel Carvalho Nobre en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting CP en Portimonense in de Primeira Liga vond plaats op 20 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting CP. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Sporting CP favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Portimonense slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sporting CP 9
Winst Portimonense 1
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting CP op een 2e positie staat, terwijl we Portimonense terugvinden op de 6e plaats.